Napisano 19 Styczeń 200619 l Witam wszystkich,eksperymentuje w mentalu,mam do wykonania wizualizacje regału sklepowego ale nie wychodzi mi to tak jak bym chcial choc w light tracerze efekt jest calkiem calkiem to w mentalu wychodza jakies krechy i nierowne cienie,czy moglby mi ktos z was pomoc to poprawic? Co zrobić aby render tego regału wyglądał realistycznie? Może ktoś z was zmierzy sie z tym regałem i sam spróbuje go odpowiednio oświetlić ? Zgóry dziekuje za pomoc:)
Napisano 19 Styczeń 200619 l po pierwsze więcej min i max w ustawieniach aa, to ładniej te krawędzie będą wyglądać
Napisano 19 Styczeń 200619 l czym go oświetlasz? ten świecący znak też odgrywa rolę w scenie. FG min i max. możliwe też że to wina samplingu. Pozdrawiam [+] czasami zdarzy się też, że to wina materiałów. spróbuj zrenderować z czystym defaultowym DGSem.
Napisano 20 Styczeń 200619 l Autor w scenie umiescilem swiatlo skylight chodzilo mi o uzyskanie efektu miekich i rozmytych cieni,jesli chodzi o materiały to czy nie lepiej bedzie urzyć materiałów mental raya?
Napisano 20 Styczeń 200619 l DGS to materiał mentalowski :] jesli to skylight to ustaw recznie wartosci min i max dla FG Pozdrawiam
Napisano 21 Styczeń 200619 l Autor Wlasnie sie tymi ustawieniami bawie,chce aby te cienbie byly miekie i spojne a nie jakies takie kwadratowe dzieki za wszystkie odpowiedzi jeli bede mial problem to jeszcze sie odezwe:)