Napisano 22 Styczeń 200619 l Mam do was prośbe. niedawno ściągnołem z strony autodesk video tutoriale do maxa 8. I chcę zrobić ubranie przy pomocy spline i garment maker. gdy stworze line. W tutorialu wszystkie rogi płaskiej figury wyglądają jak first vertexy, a na moim jest 1 first vertex i krzyżyki w pozostałych rogach. I dlatego potem przy łączeniu seams w garment maker nie zaznacza się 1 bok tylko cały objekt do okoła. Z tutorialu [ATTACH]29514[/ATTACH] Moje [ATTACH]29515[/ATTACH]
Napisano 22 Styczeń 200619 l Wygląda na to, że w tutorialu to nie jest jedna figura, ale sześć odcinków. BTW nie vortex, a vertex :)
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor To jest jedna figura. Ponieważ jeśli to by były pojedynczy odcinki nie można by było zrobić materiału. Chyba:( http://download.autodesk.com/media/MNE/ms/cloth_part_1_300k.wmv To jest link do tego tutoriala. Pomocy!!! Prosze.
Napisano 1 Luty 200619 l Tutorial sciagne pozniej, aby ewentualnie potwierdzic moje przypuszczenia, ale biarac pod uwage, jak to wyglada i jesli musi byc jednym obiektem - zaznacz wszystkie vertexy w tym spline'ie i wcisnij 'break'