Coruscant Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Dokładnie tak jak w temacie. W tutorialu narazie przerobiłem tylko takie łączenie obiektów. Jaki jest inny sposób?
Marcin Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 poczytaj w helpie o modyfikatorze edit poly , edit mesh i o funkcji Attach w tych modyfikatorach
Coruscant Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 Ok to jeszcze w tej materii mam jedno pytanie. Wymodelowałem szafę z osobnymi szufladami więc tworzą różne obiekty. Jak mogę je połączyć aby pozostały dalej osobne ale mógłbym je przenosić jednocześnie bez potrzeby zaznaczania ich pojedynczo?
tweety Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 Na samej górze na pasku obok File Edit etc masz group. zaznacz obiekty i grupuj ile wlezie.
Marcin Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 mozesz zasotoswac Grupy zanzczasz obiekty ktore chcesz aby tworzyly grupe i przechodzisz w menu Group > Group aby rozgrupować Grupe zaznaczasz ją i przechodzisz do menu Group > Ungroup mozesz takze zrobic tzw. selections , na main toolbar masz taką małą rozwijalną listew ktorej nic nie ma zazwyczaj ;] zaznaczasz sobie jakie tam chcesz obiekty, i wpisujesz w tej liście jakąs nazwe, w ten sposob tworzysz selections (zaznaczenia) i moesz pozniej powrocic do zapisanego zaznaczenia klikając na nie z tej listy (chyba najwygodniejsze)
Rekomendowane odpowiedzi