Napisano 22 Styczeń 200619 l Dokładnie tak jak w temacie. W tutorialu narazie przerobiłem tylko takie łączenie obiektów. Jaki jest inny sposób?
Napisano 22 Styczeń 200619 l poczytaj w helpie o modyfikatorze edit poly , edit mesh i o funkcji Attach w tych modyfikatorach
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor Ok to jeszcze w tej materii mam jedno pytanie. Wymodelowałem szafę z osobnymi szufladami więc tworzą różne obiekty. Jak mogę je połączyć aby pozostały dalej osobne ale mógłbym je przenosić jednocześnie bez potrzeby zaznaczania ich pojedynczo?
Napisano 23 Styczeń 200619 l Na samej górze na pasku obok File Edit etc masz group. zaznacz obiekty i grupuj ile wlezie.
Napisano 23 Styczeń 200619 l mozesz zasotoswac Grupy zanzczasz obiekty ktore chcesz aby tworzyly grupe i przechodzisz w menu Group > Group aby rozgrupować Grupe zaznaczasz ją i przechodzisz do menu Group > Ungroup mozesz takze zrobic tzw. selections , na main toolbar masz taką małą rozwijalną listew ktorej nic nie ma zazwyczaj ;] zaznaczasz sobie jakie tam chcesz obiekty, i wpisujesz w tej liście jakąs nazwe, w ten sposob tworzysz selections (zaznaczenia) i moesz pozniej powrocic do zapisanego zaznaczenia klikając na nie z tej listy (chyba najwygodniejsze)