Napisano 24 Styczeń 200619 l heja! mój pierwszy ukończony filmik. Tym razem nie stare wary :) robione jako praca semestralna z animacji komputerowej na I semestrze. Jutro powinna dojść muzyka, jak będę miał wersję udźwiękowioną to wrzucę,a narazie proszę o komentarze.. http://www.xthost.info/mort/Comp2.avi pozdrawiam!
Napisano 24 Styczeń 200619 l teksturki ......... tragedia . bez tekstur wyglądało by lepiej co do samej animacji to moze i spoko ale jak na prace semestralną z animacji komputerowej no to miernie .... sorki ale szczery jestem 8-)
Napisano 24 Styczeń 200619 l rendery z autocada wyglągają lepiej :P ruchy kamery nieciekawe :( gdzie studiujesz?
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor the manysh trafo - szczerze mówiąc wiem ze miernie,ale to pierwszy filmik jaki udało mi się spłodzić, i żeby nie popaść w samouwielbienie wrzuciłem tutaj. Jakbym miał jeszcze z miecha to bym nad tym popracował,ale niestety sesja-są też inne przedmioty :/ master kiełbaster - na WSInf w Łodzi takie sprostowanie-to jest pierwszy semestr-ludzie z mojej grupy są na etapie nauki loftów i poly modellingu..W sumie głównym zadaniem było zanimowanie kół zębatych i łańcucha przy pomocy skryptów-tak żeby poruszając jednym kołem cała reszta działała... dzieki za szczerosć :) i pozdrowionka..następnym razem będzie lepiej :D (i hope)
Napisano 24 Styczeń 200619 l Siemka! No nieźle, że pojawiają sie tu jakieś skończone animacje :). Ogólnie pomysł nie jest zły. Tylko jak bym miał to punktować to taki był by winik. * Ujęcia 4 / 10: minusy: -przed ostatnie ujęcie za długie, względem innych -złe przejście z przedostatniego do ostatniego ujęcia -ostatnie ujęcie jest złe, wogóle zbędne -część ujęć jest za długa, trzeba animacje oglądać kilka razy aby się połapać, gdzie co stoi, jak potem patrzę na te ostatnie ujęcie to nie wiem gdzie stoi ten agregator z prądem. - mało statycznych ujęć, same ruchome. plusy: +dobre są te ujęcia ukazujące prace łańcucha, jednak jest jeden mankament, powinny być troche pod kątem. + jest ich wmiarę dobra ilość *Textury 2/10 : - Tekstura ściany tragedia - Tekstura podłoża, tragedia - Materiały agregatora ( tej maszynki do prądku włączonej) tragedia. - Materiały w dwóch ostatnich ujęciach, tragedia! + No powiedzmy, że na tle wszystkich materiałów, to najlepiej wypadł ten na kołach zębatych. *Animacja 6/10 - Za prosta animacja, szkoda że nie ma ukazanego startu maszyny. + Nieźle wygląda animacje tych kółek zębatych wsumie za to wszystkie punkty. *Oświetlenie 2/10 - W pomieszczeniach oświetlenie tragiczne. - W dwóch ostatnich ujęciach oświetlenie też tragiczne. + Pierwsze ujęcie wyszło nieźle z tym światłem *Kompozycja/Scenografia/Fabuła 1/10 -Skąd sie wzięło to silne światło w pierwszym ujęciu, potem jak wchodzimy do pomieszczenia, tam jest strasznie ciemno. -Materiały na ścianie w pomieszczeniu (od drugiego ujęcia) ukazują, nam cegły, z czego mamy wrażenie, że to jest budynek. A tu nagle pod koniec ukazuje się że to w skrzynce pocztowej :/, najlepiej efekt psuje to światło na ścianie, kto takie światło montuje w skrzynce ? - Ogólnie minus za scenografia bo praktycznie nie przemyślana dogłębnie (za fabułę nie stawiamy minusa, bo jej tu wogóle nie ma) + Plus może damy za to że jakoś to wszystko, złożyłeś do całości i zamieściłeś na forum. No to tyle, nie przejmuj się moimi plusam i minusami wyżej bo to tylko moje osobiste zdanie, a ja to jestem strasznie wybredny i upierdliwy człowiek :). Ogólnie animacja nie jest zła, mam nadzieję że to wszystko co zostało i zostanie napisane jakoś cię zmobilizuje do dalszej pracy. Trzymaj się!
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor fantomas sprostowanko drugie już:wcześniej miało być jeszcze ujęcie kamery wyjeżdzającej z piwnicy przez otwór wentylacyjny, więc to wszystko to nie skrzynka pocztwa to jest pod skrzynką.. ale i tak dałeś tej animacji więcej niż ja bym sobie dał :P pozdrawiam
Napisano 24 Styczeń 200619 l No widzisz z tym ujęciem, taki mały szczegół, a popsuł prawie całą animację, takto zmienia postać rzeczy czemu są te cegły, tylko ty tego nie powinieneś mówić, tylko to powinno być widać na animacji :) Pozdrawiam!
Napisano 24 Styczeń 200619 l Hmmm... animka bez skaldu i ladu ale jak dostaniesz z tego 5 to bedziesz mial zczego byc dumny
Napisano 24 Styczeń 200619 l ale sie nie irytuj zaraz ...... 8-) dałes do oceny ja stawiam pałe poza tym jak SUPRER OKO
Napisano 25 Styczeń 200619 l Autor kto mówi ze się irytuję..to ze to tutaj pokazałem nie znaczy że kocham tę animację i obrażę się jeśli ktoś skomentuje jajakkolwiek nieprzychylnie. Jest słaba, ale skończona i ot chyba jedyny powód dla którego ją tu pokazałem :P jeśli ktoś chce: tu jest wersja z muzyką..fajny utworek btw WIELKIE DZIĘKI za niego idą a do Loonara gość zrobił naprawdęfajny kawałek :) (chociaż nei do końca podpasowany pod animke :P) http://www.xthost.info/mortimer/Comp%201.avi pozdrawiam!