Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

heja! mój pierwszy ukończony filmik. Tym razem nie stare wary :) robione jako praca semestralna z animacji komputerowej na I semestrze. Jutro powinna dojść muzyka, jak będę miał wersję udźwiękowioną to wrzucę,a narazie proszę o komentarze..

http://www.xthost.info/mort/Comp2.avi

pozdrawiam!

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

teksturki ......... tragedia . bez tekstur wyglądało by lepiej co do samej animacji to moze i spoko ale jak na prace semestralną z animacji komputerowej no to miernie .... sorki ale szczery jestem 8-)

Napisano
  • Autor

the manysh trafo - szczerze mówiąc wiem ze miernie,ale to pierwszy filmik jaki udało mi się spłodzić, i żeby nie popaść w samouwielbienie wrzuciłem tutaj. Jakbym miał jeszcze z miecha to bym nad tym popracował,ale niestety sesja-są też inne przedmioty :/

master kiełbaster - na WSInf w Łodzi

takie sprostowanie-to jest pierwszy semestr-ludzie z mojej grupy są na etapie nauki loftów i poly modellingu..W sumie głównym zadaniem było zanimowanie kół zębatych i łańcucha przy pomocy skryptów-tak żeby poruszając jednym kołem cała reszta działała...

dzieki za szczerosć :) i pozdrowionka..następnym razem będzie lepiej :D (i hope)

Napisano

Siemka!

No nieźle, że pojawiają sie tu jakieś skończone animacje :). Ogólnie pomysł nie jest zły. Tylko jak bym miał to punktować to taki był by winik.

* Ujęcia 4 / 10:

minusy:

-przed ostatnie ujęcie za długie, względem innych

-złe przejście z przedostatniego do ostatniego ujęcia

-ostatnie ujęcie jest złe, wogóle zbędne

-część ujęć jest za długa, trzeba animacje oglądać kilka razy aby się połapać, gdzie co stoi, jak potem patrzę na te ostatnie ujęcie to nie wiem gdzie stoi ten agregator z prądem.

- mało statycznych ujęć, same ruchome.

plusy:

+dobre są te ujęcia ukazujące prace łańcucha, jednak jest jeden mankament, powinny być troche pod kątem.

+ jest ich wmiarę dobra ilość

*Textury 2/10 :

- Tekstura ściany tragedia

- Tekstura podłoża, tragedia

- Materiały agregatora ( tej maszynki do prądku włączonej) tragedia.

- Materiały w dwóch ostatnich ujęciach, tragedia!

+ No powiedzmy, że na tle wszystkich materiałów, to najlepiej wypadł ten na kołach zębatych.

*Animacja 6/10

- Za prosta animacja, szkoda że nie ma ukazanego startu maszyny.

+ Nieźle wygląda animacje tych kółek zębatych wsumie za to wszystkie punkty.

*Oświetlenie 2/10

- W pomieszczeniach oświetlenie tragiczne.

- W dwóch ostatnich ujęciach oświetlenie też tragiczne.

+ Pierwsze ujęcie wyszło nieźle z tym światłem

*Kompozycja/Scenografia/Fabuła 1/10

-Skąd sie wzięło to silne światło w pierwszym ujęciu, potem jak wchodzimy do pomieszczenia, tam jest strasznie ciemno.

-Materiały na ścianie w pomieszczeniu (od drugiego ujęcia) ukazują, nam cegły, z czego mamy wrażenie, że to jest budynek. A tu nagle pod koniec ukazuje się że to w skrzynce pocztowej :/, najlepiej efekt psuje to światło na ścianie, kto takie światło montuje w skrzynce ?

- Ogólnie minus za scenografia bo praktycznie nie przemyślana dogłębnie (za fabułę nie stawiamy minusa, bo jej tu wogóle nie ma)

+ Plus może damy za to że jakoś to wszystko, złożyłeś do całości i zamieściłeś na forum.

No to tyle, nie przejmuj się moimi plusam i minusami wyżej bo to tylko moje osobiste zdanie, a ja to jestem strasznie wybredny i upierdliwy człowiek :). Ogólnie animacja nie jest zła, mam nadzieję że to wszystko co zostało i zostanie napisane jakoś cię zmobilizuje do dalszej pracy.

Trzymaj się!

Napisano
  • Autor

fantomas sprostowanko drugie już:wcześniej miało być jeszcze ujęcie kamery wyjeżdzającej z piwnicy przez otwór wentylacyjny, więc to wszystko to nie skrzynka pocztwa to jest pod skrzynką..

ale i tak dałeś tej animacji więcej niż ja bym sobie dał :P

pozdrawiam

Napisano

No widzisz z tym ujęciem, taki mały szczegół, a popsuł prawie całą animację, takto zmienia postać rzeczy czemu są te cegły, tylko ty tego nie powinieneś mówić, tylko to powinno być widać na animacji :)

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

kto mówi ze się irytuję..to ze to tutaj pokazałem nie znaczy że kocham tę animację i obrażę się jeśli ktoś skomentuje jajakkolwiek nieprzychylnie. Jest słaba, ale skończona i ot chyba jedyny powód dla którego ją tu pokazałem :P

jeśli ktoś chce: tu jest wersja z muzyką..fajny utworek btw WIELKIE DZIĘKI za niego idą a do Loonara gość zrobił naprawdęfajny kawałek :) (chociaż nei do końca podpasowany pod animke :P)

http://www.xthost.info/mortimer/Comp%201.avi

pozdrawiam!