Wielki Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Witam, mam w okienkach top, fron i side wrzucone rzuty i niestety podczas powiększania imageplansy sie rozciągają. Dokładnie chodzi o to gdy w oknie mieści się dany imageplans to jest ok, a w chwili gdy tylko jest już takie przybliżenie, że imageplans zapełnia całe okno to dziwnie się rozciąga, przykład w załączniku. W oknie Perspective natomiast wszystko jest OK, nic nie zmienia rozmiarów w sposób niespodziewany. Czy ktoś z was już się spotkał z podobnym problemem? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. PS. Próbowałem z różnymi formatami jpg, tif, bmp - nie działa, niestety również zmiany rozmiarów na np 512x512 pixleli też nie pomogły - ręce opdają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Chodzi o to, że gdy przybliżasz kamerę do Imageplane'a to ten się rozciąga? Pokaż screena z całego ekranu. PS. Jak to zrobiłeś, że zarejstrowałeś się w 2002 i masz pierwszego posta? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Tak, chodzi o to, że rozciagają się nierównomiernie. Wersja przed zoomem i po zoomie z całymi ekranami w załącznikach. PS. Jakoś nie było okazji żeby coś pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 NIe mam pojęcia, jak to rozwiązać. Usuń imageplanes i utwórz sobie trzy polyPlane (albo nurbsplany), rozmieść odpowiednio i nadaj im rzuty z góry, boku i przodu jako tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 sprawdź czy nie masz włączonego display>interactive coś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Niestety nic w menu DISPLAY co by miało w nazwie interactive nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Wielki prawdopodobnie masz Radeona lub jakas inna karte graficzna ktora sie nie lubi z Mayeczką. Sa dwa rozwiazania: 1) Wymiana karty graficznej 2) Skorzystac z rady kolegow i oteksturowac jakas plaszczyzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=fox=- Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Spróbuj tego: PPM na Mój komputer -> Właściwości -> zakładka Zaawansowane -> Zmienne środowiskowe (mam nadzieję, że nie pokręciłem, bo piszę z pamięci :) )-> dodaj nową zmienną środowiskową o nazwie MAYA_SLOW_DRAWPIXELS o wartości 1 i zrestartuj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Facet mecze sie z tym od samego poczatku i nie umialem sobie z tym poradzic :) juz nawet pogdzilem sie z tym ze musze teksturowac plane zamiast imageplane Wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi