Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Po pierwszej gameartowej bitwie zrobiłem taki modelik 986trisów (chciałem się porównać w modelowaniu), to moje pierwsze podejscie z modelowaniem postaci... i wcale mi sie nie spodobało. Bluzgać śmiało ten model nie bolii.....

pzdr

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Modelik wygląda ok. Jedynie co to zastanawiam się czy przy tej osłonce na czapce w 2 rzędzie od dołu prawidłowo podzieliłeś poligona bo wydaje mi się, że bedzie źle się odchylać przy animacji. Nie jestem też obcykany w animacji na tyle żeby stwierdzić czy w ramionach dobrze by pracowała przy rigu ale niepodoba mi się to miejsce. A co do reszty, hmm... niezłe bufory jej zrobieś.

Napisano

nie no najbardziej to proporcje rażą - np. płaska głowa - łuki brwiowe, proporcje biustu do miednicy no i nogi

fakt że to tylko 986 - wiec za duzo też nie można zrobić ale mimo to proporcjami można wiele zyskać

Napisano
  • Autor

heh proporcje co ja poradze ze przy modelowaniu cyc :p cały czas mi sie za mały wydawał, wiec powiekszałem, powiekszałem i teraz dziewczyna zadowolona rozmiar F :p, dodam ze robiłem ją pod mangowy styl dlatego taka wyciągnieta, a twarz .... no cóż porażka

Napisano

to co Ci moge doradzić to to żebys zaczął rysowac i to duzo, nie chodzi o jakies super prace, ale o szkice ołówkiem długopisem, czym kolowiek, takie szybkie 2-3 minuty i luz, dzieki temu wyrobisz sobie widznie proprcji, bedzie Ci duzo łatwiej to samo zrobic w 3d czyli nie zgubic sie z proprcjami, pozornie to sie kłoci z moimi wczesnijszymi postami u Empecka, ale pojechane proprcje moze zrobic ktos kto jednocznie umie stworzyc narysowac postac o idelanych proprcjach, zeby nie szukac daleko np Picasso przez całe życie uczył sie zeby malowac jak dziecko : ), tak mniej więcej kiedys się wypowiedział, a w swoim dorobku ma nie tylko tzw bazgroły ; )