Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Bede tu zamieszczal rozne modele :]

Na pierwszy ogien idzie moj wczorajszy miecz

sword3de.png

Edit:

teraz zobaczylem ze render ukryl niektore szczegoly rekojesci jeszcze dzisiaj postaram sie to naprawic

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja mam zastrzerzenia do ostrza cosmi w nim niepasuje :/ Wygląda jak zabawka daj materiały moze to cos da pozdro

Napisano
  • Autor

robilem render w mentalu i kurde cos materialy dziwnie wychodzily nie wiem czemu :/ jak nakladalem chrom to lewa strona ostrza byla rozowa itd .. :p moze wina ustawien swiatla

Napisano

Albo robiłeś materiały pod VRaya :P

Co do pracki -> ostrze za krótkie, bo kogo byś tym udziobał? :)\

Rączka rzeczywiście dziwna... Ni to z "Gwiezdnych Wojen", ani też ze średniowiecza... W kadym razie życzę powodzenia w dalszej pracy ;)

Napisano
  • Autor

mam maxa 8:] sciagnelem v raya na 7 i niby zainstalowalem ale nigdzie go nie widze moze

Cytat
Albo robiłeś materiały pod VRaya :P
materialy zapisalo.
Napisano
  • Autor

Next

Sztylecik :]

aha przepraszam za to czarne tlo w prawym gornym rogu :]

sword29xu.png

Napisano

weż jakiś materiał na ostrze jakasteksturka i koniecznie zmień rączke teraz wygląda fatalnie :/

Jak chcesz to moge ci dać jakąś teksturke na ostrze np taką jaką mam na swojej katanie. Zerknij czy taka tekstura ci pasuje i daj znać jak by co :p

Napisano

Mi te miecze pasuja do ludzikow lego he he.Za duza rekojesc a za male ostrze.

Napisano
  • Autor

:D hehe :) to drugie to sztylet wiec dlatego ma krotkie ostrze :]

Napisano

mileS: może zamiast robić coś z nudów skup się na poważnym i dopracowanym do końca projekcie? bo jak na razie to nie za ciekawie to wszystko wygląda.

Napisano

Chyba powienieneś przerobić solidnie tutoriale z modelingu. Wszystko wygląda troche komicznie albo źle obserwujesz rzeczywistość albo Twoje koncepcje są po prostu słabiuteńkie. Może zacznij od czegoś co już istnieje i masz możliwość przyjrzenia się temu z każdej strony.

Nie zrażaj się jednak tym co tu piszę, każdy od czegoś zaczynał. Na początek mogę Ci wrzucić na ftp trochę videotutoriali z poly modelingu. Rozjaśni Ci to w głowie i inaczej podejdziesz do modelowania czegokolwiek.

Napisano

Zgadzam się z kolegą KdeZoo :). Modeling leży, materiały nie zachwycają. Wogóle cały projekt jakiś nieprawdziwy, zabawkowy. A to żółte (sztylecik :) wygląda już dosłownie jak lizak. Pozdroo

Napisano
  • Autor

Dziekuje za uwagi a KdeZoo

Cytat
Na początek mogę Ci wrzucić na ftp trochę videotutoriali

Byl bym bardzo wdzieczny .

PZDR

Napisano

Ponieważ jest sporo chętnych na te tutki z modelingu to nie bede wrzucał na ftpa bo mi zajedziecie serwer :) ale odeślę Was na stronę skąd mozecie sobie je pościągać. Nie przejmujcie się językiem obcym, ja też akurat tego nie rozumiem :P

http://www.redpixel.com.br/default.asp

trzeba się zarejestrować podając email i haslo (Sehna)

do Waszej dyspozycji są tutoriale między innymi z podstaw poly modelingu

tutoriale są darmowe

Napisano

OK, dzięki. A możesz podać te pozycje, które masz z modelingu, bo nie chciałbym pobierać niepotrzebnych rzeczy, a tego języka nie znam kompletnie :). Pozdrawiam

Napisano

Wszystkie które mają w nazwie poly modeling :) Nazwy są akurat angielskie, więc co za problem?

Napisano
  • Autor

Dzieki za link chociaz nie wiem czemu mi nie dziala :D a nie widze bledu.

Napisano
  • Autor

eh jaccunio ja napisalem ze mi sie nie chce link otworzyc a nie ze nie moge znalesc ale ok.

Napisano

szklanka do niczego

Ps.mimo że mi sie nie podoba to czegos jej brakuje, trzeba chyba zaznaczyc

"force 2-sided" przed renderingiem

Napisano

Przdmówcy już wsyztsko napisali, ja się tylko dołącze ;) Pracuj dużo i modeluj już istniejące przedmioty to będzie o wiele łatwiej. czekamy na jakąś poważniejsza pracke po naukach wyciągniętych z tutoriali :)