Napisano 8 Luty 200619 l No co do tych strun to mam watpliwosci, bo jak nakreca sie struny...to nakrecaja sie idealinie prosto, a u Ciebie sa jakies pofaldowane i w ogole.
Napisano 8 Luty 200619 l Autor dzięki y2d i Matchias. co do strun.. material na strunach, myslalem o tym tez juz troszke, z daleka nie widac oplotu na strunach basowych, a raczej mega zblizen finalnie nie bedzie. chyba ze skatuje kompa i zrobie oplot wymodelowany :P hehe zartuje :D DonVito Corleone, no kurcze jakos tak w mojej gitarce struny nakrecone sa jak widac, moze ja po prostu nie umiem ich nakrecic prawidlowo :D aha, dzis wymienilem strune E (ta najciensza) i strasznie sie blyszczy i srebrzy --> trzeba bedzie zmodyfikowac material w modelu :) pozdro i dzieki
Napisano 8 Luty 200619 l nie pasuje Ci drewno na desce :), ale napisz co takiego w nim Ci nie pasuje. Tekstura sie powtarza ;P ale na ostatnim renderze wyglada calkiem milo. Ladne wioselko btw ;)
Napisano 8 Luty 200619 l miodna! Co do oplotu na strunach to jest banalny sposób zrobienia oplotu, minowicie: 1. w fotoszopie robisz mapkę taką: http://img516.imageshack.us/img516/1898/str2nv.jpg 2. w maxie nakładasz materiał z tą bitmapą jako maską mieszania w diff. , zwiększasz v tiling efekt wygląda tak: http://img527.imageshack.us/img527/8085/try18up.jpg bez żadnych uvw mapów itd, w sumie robiłem to jakieś 2minuty włącznie z włączeniem fotoszopa :) mam nadzieje że przyda się ta banala w sumie metoda.. pozdrawiam i czekam końca!!
Napisano 8 Luty 200619 l DonVito Corleone, no kurcze jakos tak w mojej gitarce struny nakrecone sa jak widac, moze ja po prostu nie umiem ich nakrecic prawidlowo :D A no to sory :) ja tam mam ładniutko i prościutko :P
Napisano 11 Luty 200619 l Autor troche pobawilem sie z kluczami. sesja sie skonczyla, ale co z tego skoro poprawki kontratakuja! :O
Napisano 11 Luty 200619 l zmien material na gryfie, powinien miec jedna barwe, jakis ciemno brozowo przykladowo ;)
Napisano 11 Luty 200619 l Autor zmien material na gryfie, powinien miec jedna barwe, jakis ciemno brozowo przykladowo ;) hmmm??? chodzi Ci chyba o podstrunicę.. i ona nie jest malowana. ma naturalny kolor drewna palisandru.. jesli nie o to chodzi, to sprecyzuj proszę, bo sie gubię :)
Napisano 11 Luty 200619 l chodzi mi o to czesc gryfy na ktorej sa progi o cos takiego: http://www.evermotion.org/!_ftp_!/pen2.jpg powinno byc takie cos i o oznaczenia tych progow 1,3,5 i na dwunastym sa dwa te koleczka :)
Napisano 11 Luty 200619 l Autor hehe byc moze Cie to zdziwi, ale nie wszystkie gitary są jednakowe :P
Napisano 11 Luty 200619 l wiem, ale takie standardowe i te lepsze tak wlasnie maja. Pewnie sie wzorowales sie na jakims zdjeciu
Napisano 11 Luty 200619 l zajeb... robota! widze maly problem z mapowaniem na pudle (moze tak ma byc nie wiem). Klucze rewelka. Tak trzymaj! pozdro
Napisano 11 Luty 200619 l Autor dzieki :) widze maly problem z mapowaniem na pudle (moze tak ma byc nie wiem). a gdzie konkretnie?
Napisano 11 Luty 200619 l Pod hambakiem, przy mostku masz inna teksture niz na calosci (i taka pewnie ma byc sie domyslam...;)) ale moment przejscia tej mapy na pudlo nie jest plynny. Tylko nie wiem, jak to u Ciebie wyglada i czy tak powinno byc. That's all. :) edit: spojrzalem na fote i jednak efekt byl zamierzony podejrzewam....;] wniosek: wszystko gra i trąbi. Pozdro i sorry za w blad wprowadzanie...;]