DonVito Corleone Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 No co do tych strun to mam watpliwosci, bo jak nakreca sie struny...to nakrecaja sie idealinie prosto, a u Ciebie sa jakies pofaldowane i w ogole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 dzięki y2d i Matchias. co do strun.. material na strunach, myslalem o tym tez juz troszke, z daleka nie widac oplotu na strunach basowych, a raczej mega zblizen finalnie nie bedzie. chyba ze skatuje kompa i zrobie oplot wymodelowany :P hehe zartuje :D DonVito Corleone, no kurcze jakos tak w mojej gitarce struny nakrecone sa jak widac, moze ja po prostu nie umiem ich nakrecic prawidlowo :D aha, dzis wymienilem strune E (ta najciensza) i strasznie sie blyszczy i srebrzy --> trzeba bedzie zmodyfikowac material w modelu :) pozdro i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 nie pasuje Ci drewno na desce :), ale napisz co takiego w nim Ci nie pasuje. Tekstura sie powtarza ;P ale na ostatnim renderze wyglada calkiem milo. Ladne wioselko btw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 miodna! Co do oplotu na strunach to jest banalny sposób zrobienia oplotu, minowicie: 1. w fotoszopie robisz mapkę taką: http://img516.imageshack.us/img516/1898/str2nv.jpg 2. w maxie nakładasz materiał z tą bitmapą jako maską mieszania w diff. , zwiększasz v tiling efekt wygląda tak: http://img527.imageshack.us/img527/8085/try18up.jpg bez żadnych uvw mapów itd, w sumie robiłem to jakieś 2minuty włącznie z włączeniem fotoszopa :) mam nadzieje że przyda się ta banala w sumie metoda.. pozdrawiam i czekam końca!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 DonVito Corleone, no kurcze jakos tak w mojej gitarce struny nakrecone sa jak widac, moze ja po prostu nie umiem ich nakrecic prawidlowo :D A no to sory :) ja tam mam ładniutko i prościutko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 troche pobawilem sie z kluczami. sesja sie skonczyla, ale co z tego skoro poprawki kontratakuja! :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Dziarskie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 zmien material na gryfie, powinien miec jedna barwe, jakis ciemno brozowo przykladowo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 zmien material na gryfie, powinien miec jedna barwe, jakis ciemno brozowo przykladowo ;) hmmm??? chodzi Ci chyba o podstrunicę.. i ona nie jest malowana. ma naturalny kolor drewna palisandru.. jesli nie o to chodzi, to sprecyzuj proszę, bo sie gubię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 chodzi mi o to czesc gryfy na ktorej sa progi o cos takiego: http://www.evermotion.org/!_ftp_!/pen2.jpg powinno byc takie cos i o oznaczenia tych progow 1,3,5 i na dwunastym sa dwa te koleczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 hehe byc moze Cie to zdziwi, ale nie wszystkie gitary są jednakowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 wiem, ale takie standardowe i te lepsze tak wlasnie maja. Pewnie sie wzorowales sie na jakims zdjeciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 oczywiscie masz racje. moja jest niestandardowa i taka gorsza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 zajeb... robota! widze maly problem z mapowaniem na pudle (moze tak ma byc nie wiem). Klucze rewelka. Tak trzymaj! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 dzieki :) widze maly problem z mapowaniem na pudle (moze tak ma byc nie wiem). a gdzie konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Pod hambakiem, przy mostku masz inna teksture niz na calosci (i taka pewnie ma byc sie domyslam...;)) ale moment przejscia tej mapy na pudlo nie jest plynny. Tylko nie wiem, jak to u Ciebie wyglada i czy tak powinno byc. That's all. :) edit: spojrzalem na fote i jednak efekt byl zamierzony podejrzewam....;] wniosek: wszystko gra i trąbi. Pozdro i sorry za w blad wprowadzanie...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 nie ma sprawy :), przynajmniej ktos obserwuje i sprawdza ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi