prv Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Jestem początkujący w animacjach 3d. Chciałbym zrobic jakies intro do filmu ktry ostatniu nakrecilismy z kolegami ale nie wiem jak mam sie do tego zabrac. Mam ptogram "3ds max 7" wiec juz mam na czym robic ta animacje ale jest problem bo zupelnie nie wiem jak sie go obsluguje. Dlatego chcialbym abyscie podali mi jakis link do tutorialow na ktorych bedzie pokazane jak stworzyc wlasna animacje. Z gory dziekuje
Shogun 3D Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Witam na forum. Po pierwsze zmień temat wątku na zgodny z regulaminem. Po drugie 3ds max jest niezwykle skomplikowanym programem, wymaga lat nauki. Zrobienie animacji to wyższa szkoła jazdy, a już intro... najpierw kup ksiązkę, poogladaj tutki, poucz się... zobaczysz, że to nie jest takie hop - siup... Ale trzymam kciuki za postępy w nauce. :)
piotrek Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 To intro koniecznie musimusi być robione w 3d? Wiele tego typu animacji wykonywane jest w programach do kompozycji np. combustion, after f/x etc, photoshop.
prv Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 Animacja nie musi byc w 3d ale chcialem aby bylo bardziej efektownie. Moj pomysl na intro to taki ze na srodku bedzie duzy napis (np banan pictures) i poruszac sie bedzie tylko kamera az na koncy najedzie na caly napis z przodu. Napis moze dam rade zrobic sam tylko nie wiem jak zrobic aby obraz podczas animacji byl pobierany z kamery ktora ustawilem w projekcie (taka kamera ktora mozna znalesc w opcjach). Nie wiem tez jak zrobic aby kamera poruszala sie po calej arenie?
Rekomendowane odpowiedzi