Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam wielki problem z otexturowaniem auta, otóż udało mi się wyrenderować texturkę ale teraz nie wiem jak za jednym zamachem nałożyć całą texturę na autko, jest jakiś plugin? pomocy!!!

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
... nie wiem jak za jednym zamachem nałożyć całą texturę...

przeciągnij z exploaratora plik z texturą na model- to będzie za jednym zamachem, chyba, że nie o taki zamach ci chodzi?

Napisano

całą na auto za jednym zamachem heheh :) nie, nie da się zrobić tego dobrze za jednym zamachem. unwrap uvw i jedziesz -.-

Napisano
  • Autor

nie no musi się jakoś dać z jednym zamachem :]. mam na to dowód. Tylko że 3ds tyba se jakieś żarty ze mnie stroi >:[

0lghw2ki2n51nnil.png

Napisano
  • Autor

próbowałem tych sposobó ale żaden nie chciał działać, no szkoda, będę układał uvw ręcznie :(

Napisano
przeciągnij z exploaratora plik z texturą na model- to będzie za jednym zamachem, chyba, że nie o taki zamach ci chodzi?

tego tez?? :D,nie no żartuje, a co ty chcesz otexturowac jaka czesc?? całość??

Napisano
  • Autor

no tą część którą zaznaczyłem czyli karoserię, tam 3ds coś tam za unwarpował ale coś mu się nie udało

Napisano

Stachu, nie ma łatwo, to wszystko sie wiąże z odwzorowaniem na płaszczyźnie krzywizny. nawet jak dasz noemalny planarny UVW to nie unikniesz deformacji.

nłóz na samochód matreriał checker z odpowiednim tillingiem, np. 15 i zobaczysz, jaka kaszanka Ci wyjdzie... do zrobienia porządku z ta kaszanką służy własnie unwap. Wymaga on cierpliwego przesuwania vertexów, by zniwelować deformacje...