Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Witam! Błagam o pomoc ... na obrazku ponizej widać wycinek posadzki ze sceny która aktualnie tworze. Pytanie moje jest nastepujące, który parametr odpowiedzialny jest za ten noise na powierzchniach glossy? dodam ze wlaczylem interpolacje ustawiłem na 24subdv - w qmc : adaptive amount 0,5 noise thr 0,001 min samples 16 (dawałem nawet 64) i global sudv 1,0. Dzieki za wszelką pomoc! http://www.lucas3d.net/problem.jpg jak widac na tym obrazku, próbowałem roznych ustawien ...
xeav Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 reflection subdivs w opcjach mat o ile dobrze pamiętam :]
Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 xeav ustawiałem od 16 po 64 ... wiec chyba nie w tym rzecz niestety ;-/
Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 tylko difuse te szachownicę ... nic wiecej MaGuu
polka dot Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 sądząc po odbiciach w tle, to nie wina reflecta. masz jakieś światło, vraylighta czy coś?
Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 zwiekszyłem do 64`ech ... efekt taki sam ...
Bobby_digital Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 niemozliwe, co to sie odbija ? vray light ? ..... to moze udostepnisz ta scenke ?
Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 Odbija sie Vray light ... scena wyglada nastepujaco zrezygnowałem z bezpośredniego odbicia Vray lighta od posadzki z powodu tych syfków... wydaje mi sie ze dalej obejde sie z tym ...
Bonifatz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 no nic nie poradze ze tak wybudowali ;]... widze ze kolega w kamienicy nie mieszka ;D
Bobby_digital Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 damn it ! nie mam pojecia, niemoge odtworzyc takiego noisu :)
Bonifatz Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 hmm doszedlem do takiego wniosku : - przyczyną tego noisa moze byc to ze swiatło vray przelatuje przez szybę która jest Standard material, co moze powodować taki noise ??> Jezeli tak, to moze znacie jakies parametry dobrej szyby w vrayu ? ;/
Bobby_digital Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 no wlasnie testowalem z szyba i bylo wszystko ok tylko ze vrayowska. parametry ? diffuse-black, full refraction, troche reflection, i affect shadows. ogolnie to raczej uzywaj materialow vray.
Bonifatz Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 Dzieki Bobby_digital . Sprawdze ustawienia i sie pochwale!
Rekomendowane odpowiedzi