Napisano 2 Luty 200619 l Pomocy !! wiem jak robić Caustyki w V-Ray'u... przez TubleLight i V-Ray light... ale jak zorbić je na innych światłach ??!! już probowałem Tutoriali i nic !! ciagle oblicza Caustyki ale ich nie ma ! mój V-Ray to 1.47.03... :)) Tu daje link do tutoriala z którego zorbiłem Scenke: http://www.winapizone.net/eng/caustics.php Daje Scenke(Max8) Pomocy !! :)))))) pozdro !
Napisano 2 Luty 200619 l Autor thorgal - no fajnie, śmiej sie śmiej :/ tak ryjesz a ciekawe czy bys mi umiał pomoc :/ fajnie... kondrad - probowałem tamte tutoriale, jeden jest z Tube light -_- ...
Napisano 2 Luty 200619 l Zrobiłem z ciekawości tego tutoriala i mam kaustykę. A Twojej scenki niestety nie mogę otworzyć (merge też nie chce łyknąć) :( Ze screena wygląda, że światło jest dużo za mocne. Na pewno masz decay zaznaczone z właściwą wartością?
Napisano 2 Luty 200619 l Autor Tymek - ja już chyba wsyztskiego probowałem.. Mam Inverse Square dla realistycznego światła.. wsyztsko... i dupa.... nic u mnie nie widać.. jedynie jak dam Direc Light albo vrayLight... ehhh :((( moze wyślij mi tą twoją scenke, bede wdzięczny, zobaczymy moze zdaziała :))
Napisano 2 Luty 200619 l Autor Rebelka !! Udało mi się, a zrobiłem wsyztsko tak jak wczęsniej !! ja tego nie rozumiem... ten V-Ray jest akiś dziwny... no ale... ehhhh... światło ustawione na 100 000... Inverse Square... i te inne, no ale teraz dizłą, tyl;ko czemu wcześniej nie chciało ??!! Tymek - z góry dzięki że jako jedyny sie tym zainteresowałeś :))
Napisano 2 Luty 200619 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21025&page=35 no bo to o to chodzi ze w swietle które wytraca moc wraz z odlegloscia (tj. to jest w naturze) kaustyki nie powstana przy zbyt jego malym naterzeniu. odp. jest prosta zwiekszenie fotonów(eventualnie przybliznie zródla swiatla do objektu, lub na odwrót:P) powoduje "pokazanie kaustyki" przynajmniej ktos mi to tak na podstawie mentala tlumaczyl:P pozdro.
Napisano 2 Luty 200619 l Autor Thx :))) Baldack - Dałeś Link do Mojego Contestu właśnie po to było mi to potrzebne, napisze coś o tym w Conteście :)) Pozdroooo !!!