Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello folks:-P

Mam poważny problem natury technicznej :). Otórz zamierzam kupić sobie kompa (at last), i napotkałem na pewien poważny dylemat. Co do bazy konfiguracji jestem raczej zdecydowany (DFI LanParty na NF4, Athlon 64X2 3800+ i 2GB Patriot), mam natomiast problem z wybraniem karty graficznej. Kompa składam z myślą o grafice 3D, nie gram prawie wogóle, mam 2 kandydatów:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20854

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25116

(nie kupie kompa na komputroniku, ale tam szukam podzespołów) Różnica w cenie jest znaczna, a moje pytanie dotyczy opłacalności zakupu. Ogólnie nie chciałbym za pół roku pluć sobie w brodę, wole teraz wydać trochę więcej i mieć lepszy sprzęt na dłużej, ale (jak każdemu) kasy mi nie zbywa. Czy max wykorzysta moc tej droższej karty, tzn czy płacąc więcej będe miał płynniejsze wyświetlanie?

Ogólnie będe wdzięczny za jakiekolwiek informacje na temat sprzętu, który polecacie powiedzmy w granicach 5000PLN. Jestem też otwarty na zmianę konfiguracji bazowej, jeśli ktoś przedstawi argumenty.

z góry dzięki za repy.

Pozdro

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja brałbym GeFroce'a - mozna przerobić na Quadro. Radeon co prawda ma karty serii FireGL, ale nie wiem jak z przeróbką i nie wiem jak max działa z nimi.

Napisano

Chodzi oczywiście o przeróbkę modelu, który podałeś :)

Kupujesz sobie tego GF, którego podałeś i przerabiasz na Quadro - podobnie może być z tym Radeonem.

Napisano

Akurat o przeróbkach to możesz zapomnieć. Jak masz kase to oczywiście GF7800GT, a jak chcesz zaoszczędzić to może lepiej X800GTO (tylko tego 256MB/256bit).