Napisano 3 Luty 200619 l tak jak w temacie. czy istnieje jakikolwiek sposób na uzyskanie rozmytego hdri z istniejącego już pliku *.hdr ? chodiz mi o uzyskanie miłych dla oka refleksów na carpaint'cie ;] pytanie dodatkowe: jak przerobić kolorowe hdri na wersję mono ( o ile się da ;]) ? pozdro.
Napisano 3 Luty 200619 l Autor dzięki kome ;]. czyli nie da się we vrayu ? ehh, zawiodłem się na nim.
Napisano 3 Luty 200619 l a co ma vray do hdri ? ;] jesli importujesz hdri przez mape bitmap to masz tam przeciez parametr blur korekcja saturacji w maxie nie jest mozliwa wiec pozostaje jakas post produkcja hdri np w PS
Napisano 3 Luty 200619 l Autor a co ma vray do hdri ? ;] to że vray nie ma opcji blur ;]. zresztą za bardzo nie wiedziałem gdzie założyć ten wątek. jeśli eksportuje przez bitmapę to nie wygląda juz tak ładnie jak poprzez vrayHDRI ;].
Napisano 3 Luty 200619 l nom, do niczego ten vray. hdri przez bitmapę? wtf :D edit: to ja się na niczym nie znam :)
Napisano 3 Luty 200619 l ekm ;] vrayHDRI niczym sie nie rozni od uzywania hdri w bitmapie ;] otco ;] vray hdri to jedynie mapa ktora ograniczona jest do opcji dla hdri :>
Napisano 3 Luty 200619 l Autor widocznie musiałem coś zrobić nie tak jak trzeba ;]. ale obiecuję, poprawię się :PPP