Marluk Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Finalna wersja. Symbolizm myślę, że widoczny. Gdzie bestia gdzie piękna? Hmmm różnie można to interpretować. Dziecko symbolizujące człowieka na planecie ziemia-to "piękno". Śmierć, która się przyczaja to bestia, a może bestia to meteoryty, astertoidy, które wkrótce zniszczą naszą piękną planetę ... a może człowiek to bestia, a śmierć to piękno?-niechaj każdy interpretuje jak chce. ----------------------------------------------------------------------------------------- Oryginalna praca w formacie 6000x5000 Photoshop 9 CS2 + Wacom Graphire większa : http://mcgurl.w.interia.pl/2.Smierc nigdy nie umiera (p) 2006 Marluk 1200.jpg mniejsza: Witam. Dołączam do Bitki. Myślałem trochę nad tematem pracy i doszedłem do wniosku, że niebędę powielał stereotypów wiążących się z tym tematem. Żadnych pięknych-żadnych besti w oczywistym wydaniu tylko czysty symbolizm. Nie będę zdradzał szczegółów, wypływać one będą podczas procesu tworzenia tego rysunku. Na końcu podam swoją wizję tego co znajduje się na rysunku. Nie daję też żadnego szkicu, bo ten rysunek robię bez takowego-szkic jest w czasce:) . Pzdr. Marluk Na początek dziecko. Dziecko oczywiście z referki- żadko to robię, ale niekiedy trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Pierwszy update. Dziecko na pierwszy planie, teraz śmierć na drugim. Wkrótce kolejna aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 powodzenia, czekam na ciąg dalszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 chyba nie masz dzieci... to pewne. Dla mnie - żadna rewelacja - wręcz przeciwnie. Będziesz ojcem - zrozumiesz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Marluk -> makabryczne :) witam w Bitwie i życzę powodzenia oraz daję małego kopa na rozpęd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 chyba nie masz dzieci... to pewne. Dla mnie - żadna rewelacja - wręcz przeciwnie. Będziesz ojcem - zrozumiesz. dla mnie, a w szczególności w "sztuce" nie ma tematów tabu, bo i w życiu ich nie ma -a ten jest jaknajbardziej przyziemny i bezwzględu na to czym mam dzieci czy nie-cud śmierci jest następstwem cudu narodzin. Również pozdrawiam;) . Leru-nie ma obaw ja zawsze zdążam, może jszcze strzelę drugą pracę:rolleyes: , w czasce roi się od pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 zaczyna byc ciekawie :] ... czekam na dalsze efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Dziecko ladne. Troche chyba nie dobrze ze tak zaczynasz skladac ta ilustracje z elementow. Juz teraz zauwazalna jest niespojnosc - dziecko pod wzgledem oswietlenia jest zupelnie z innej bajki. Na koniec moze sie okazac ze powstanie wyklejanka z wycinkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miśko Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Naprawde dobre te śmiercionośne ręce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 Na początku miałbyć dziecinny pokoik i jakiś dramat (kabel, który poraziłby dziecko itd). W trakcie roboty koncepcja ta poszła do lamusa. Przebudowałem całość i z indywidualnego dramatu, zrobił się symbolizm zagłady ludzkości:) . Także powstała nowa koncepcja i tak już zostało. Często to co najprostsze często najlepiej sie sprawdza, także zostawiam to tak jak jest. Myślę, że symbolizm sceny jest wymowny. Może uda mi się zrobić jeszcze jeden rysunek. Ten uznaję za skończony. Pzdr. Marluk. Wersja finalna na początku wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 to dziecko troche mi sie z tetsuo kojarzy ale fajnie naprawde fajnie troche niebiesko ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KatarzynaKoleta Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Bardzo fajna praca i świetne przesłanie. Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 daj przez jakis fotosik.pl albo cos, bo wywala ci interie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 dziwnie szybko skonczyles... nie uwazasz, ze w tej pracy mozna jeszcze wiele poprawic ? jest duzo czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 śmierć fajna reszta trochę niedorobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Dobre przesłanie z wykonaniem gorzej, masz duzo czasu dopracuj szczegóły. Popraw: - kose bo wyglada jak z wosku - dzieciaka bo wyglada jak wklejony Tło ogólnie mi sie nie podoba ;] moze nie rozumiem do konca dlaczego kosmos ;] Ogólnie nawet fajnie. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 ale Ci to poszlo:), smierc super, te meteory tylko mi nie pasuja, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 każdemu coś nie pasuje, jak nie kosmos, który jest całą osią i sensem tego rysunku to meteoryty, które też są nieodłącznym elmentem tej kompozycji :) . Dokonałem pewnych zmian, dalej nie jest pedantycznie dopieszczony-bo i nie taka jego rola. Nie muszę chyba dodawać, że żeby odbierać dobrze grafikę -jasność obrazu monitora musi być taka, żeby czerń była rzeczywiście CZARNA-a nie szara. Rysunki na początku wątku. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 A mi się podoba! Dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 niedosłowność-idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrodoK Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 będziesz poważnym przeciwnkiem..jeśli dostanę się do finału :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 będziesz poważnym przeciwnkiem..jeśli dostanę się do finału :) dzięki, ale znając życie- mam wrażenie, że nie przejdę nawet nominacji:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi