naeq Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Witam Mam taką małą prośbę... Ciągle się bawię w V-Ray’u :)) umiem zrobić dość dobre i wydajne ustawienia GI do danej sceny ale ciągle irytują mnie te opcje, bo poprostu w niektórych nie wiem o co chodzi… Prośba wygląda następująco, chciał bym by kto wie pisał „co robią, do czego służą, za co odpowiadają” dane ustawienia w GI – Irradiance Map. Czyli: ______ HSph.. subdivs Intern. Samples Clr thresh Nrm thresh Dist thresh ______ Interpolation Type Sample Lookup Calc. Pass interpolation samples ______ Kto wie nich pisze, bardzo bym był wdzięczny. To nie tylko dla mnie ale też dla innych którzy używają V-Ray’a :)) Z Góry Dziękuje wszystkim za pomoc i Pozdrawiam !! :)
Darmo Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Właśnie Ja podobnie nie wiem o co chodzi w tych funkcjach, więc wyjaśnijcie o co chodzi bo z angielskiego helpa też za dużo nie mogę zrozumieć...
naeq Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 Co do Helpa... ehhhh... Najlepsze bedzie proste wytłumaczenie co dana opcja zmienia... moze jakieś przykłady albo Screeny :))
@seba@ Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Wszystko wyjasnione na obrazkach. Link: http://www.treddi.com/forum/index.php?showtopic=4449
Rekomendowane odpowiedzi