Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc

Jestem tu nowy wiec zaczne od wizualizacji mojego pokoju (zreszta widze że tu dużo takich rzeczy). Narazie jest biurko + stolik. Ciągle ulepszam siatke kompa wiec niedługo jakieś updatey. Potem dojdzie monitor, kanapa, krzesło i takie tam. Render w v rayu. Powiedzcie jak wam sie narazie podoba (o ile w ogóle :P ).

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no no może być ciekawie, jak dobrze oświetlisz to bedzie extra :P życze powodzenia

Napisano

Jeśli robisz pokój, to weź to ręki jakikolwiek przyrząd do mierzenia długości i staraj się wymiary przenosić do swojej sceny aby zachować proporcje.

To biurko takie niziutkie się wydaje...

Napisano
  • Autor

Dzięksy mintrill wziąłem se uwage do serca i kurde rzeczywiście musze wprowadzić kilka poprawek :/ . Na dzisiaj mam jeszcze jeden render. I mam pytanko jak umieścić widok za oknem, w sensie na planie czy jakoś inaczej?? I jak to zrobić żeby go nie łapało światło ani cienie??

Napisano

widoczek najlepiej właśnie na plane umieścić a żeby nie łapał cieni i światła to klikasz na nim prawym > preferences i odznaczasz: cast shadows, recive shadows i jeżeli będzie za ciemny (a zapewne będzie) to dajesz mapce widoku self illumination

a parapet to masz taki mały w pokoju ??? to też lepiej zmierz miarką :)

Napisano
  • Autor

to nie parapet to mi tak ściana wystaje :D, parapet jest położony na tym dopiero, ale jeszcze go nie ma. Dzięki za ten patent z widoczkiem

Napisano
  • Autor

sory panowie wątek niestety nie bedzie kontynuowany ponieważ straciłem plik z tą sceną ( format, zmiana systemu itd :/ ).