Napisano 7 Luty 200619 l Mam pytanie czy zna ktos moze jakis plugin (czy w ogole cos takiego istenieje:) ) do 3ds Max, ktory umozliwialby np. cos takiego ze mam wymodelowana samochod i moge go ogladac z kazdej strony za pomoca myszki czy tez przyblizac sie klawiatura taki interface latwy (jak w quake:). Bo importowalem model z maxa do Javy i wyglada to traficznie. A moze ktos poleci jakis inny program w ktory mozna to latwo zrobic i wyglada to niezle. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Napisano 7 Luty 200619 l Director? Przeglądarki formatu X Microsoftu? VRML? Opcja w Maxie 8 pozwlająca zmienić widok w viewporcie na Quake'o podobny? Jest bardzo wiele opcji - zależy co chcesz uzyskać i jakie dane przenosić (materiały, animacje)
Napisano 7 Luty 200619 l Deep Explorer, Oxygene O2, MilkShape,Czy też GMax to programy gdzie mozesz zrobione i exportowane pliki *.3DS konwertowac i wykorzystywac do tworzenia modów w grach.
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Hynol : "Jest bardzo wiele opcji - zależy co chcesz uzyskać i jakie dane przenosić (materiały, animacje)" Chce poprostu zrobic np. execa zeby to sie odpalalo wszedzie(Linux) i zeby mozna bylo sobie poogladac moj model (samochodu) samemu tak jak wyzej napisalem. (Obraca myszka kamere, zblizenia klawiatura) O cos takiego mi chodzi. Napisaliscie sporo programow takze mam jeszcze pytanko ktory by sie do tego najbardziej nadawal:)
Napisano 8 Luty 200619 l Najprawdopodobniej wybrałbym Directora - napisał sobie przeglądarke obiektów do niego i zrobił takie sterowanie jakie potrzebuje. MAX exportuje sceny do formatu Directora i nawet mu to nieźle wychodzi. Jako że Director działa na różnych platformach - nie powinno być problemu z uruchomieniem na Linuxie czy Macu o ile jest zainstalowany plugin. To oczywiście moje zdanie - może jest inny łatwy w obsłudze wieloplatformowy program który spełni twoje kryteria.