Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie czy zna ktos moze jakis plugin (czy w ogole cos takiego istenieje:) ) do 3ds Max, ktory umozliwialby np. cos takiego ze mam wymodelowana samochod i moge go ogladac z kazdej strony za pomoca myszki czy tez przyblizac sie klawiatura taki interface latwy (jak w quake:).

Bo importowalem model z maxa do Javy i wyglada to traficznie.

A moze ktos poleci jakis inny program w ktory mozna to latwo zrobic i wyglada to niezle.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Director?

Przeglądarki formatu X Microsoftu?

VRML?

Opcja w Maxie 8 pozwlająca zmienić widok w viewporcie na Quake'o podobny?

Jest bardzo wiele opcji - zależy co chcesz uzyskać i jakie dane przenosić (materiały, animacje)

Napisano

Deep Explorer, Oxygene O2, MilkShape,Czy też GMax to programy gdzie mozesz zrobione i exportowane pliki *.3DS konwertowac i wykorzystywac do tworzenia modów w grach.

Napisano
  • Autor

Hynol : "Jest bardzo wiele opcji - zależy co chcesz uzyskać i jakie dane przenosić (materiały, animacje)"

Chce poprostu zrobic np. execa zeby to sie odpalalo wszedzie(Linux) i zeby mozna bylo sobie poogladac moj model (samochodu) samemu tak jak wyzej napisalem. (Obraca myszka kamere, zblizenia klawiatura) O cos takiego mi chodzi. Napisaliscie sporo programow takze mam jeszcze pytanko ktory by sie do tego najbardziej nadawal:)

Napisano

Najprawdopodobniej wybrałbym Directora - napisał sobie przeglądarke obiektów do niego i zrobił takie sterowanie jakie potrzebuje. MAX exportuje sceny do formatu Directora i nawet mu to nieźle wychodzi. Jako że Director działa na różnych platformach - nie powinno być problemu z uruchomieniem na Linuxie czy Macu o ile jest zainstalowany plugin. To oczywiście moje zdanie - może jest inny łatwy w obsłudze wieloplatformowy program który spełni twoje kryteria.