PENdzel Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 sorry ale to chyba nie jest konkurs na okladke plyty discopolo :) ani techno jednyna sluszna alternatywa to: wykonac logo na wzor opakowan discreta w ich Corporate identity - w sumie to MAX3D a nie cgtallk :) nie wiem czy wam sie to podoba ale... sorry ale tu ocieramy sie wlasnie o moj zawod - jestem layoutowcem/dessignerem DTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 nie zbadane są wyroki Adka i nie wiadome jest też to czy sam sajt tematycznie nie rozrośnie się :) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 oto obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Metryczka Logo to logo bez jakiego kolwiek napisu :) logo z liternictwem powinno pojawiac sie na oficjalnych prepress\'owych materialach piktogramy moga okreslac dzialy na stronie etc... a niechce mi sie pisac i tak zaraz mnie zjebiecie.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 ja Cię nie zjebię :) ale wiesz o co chodzi :) [piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 an szyld proponuje cos takiego (specjalnie dla Boowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 wersja b mniej kolorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 bardzo malo kolorow 1 kolor + tlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 ile się renderowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 hhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 i czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 mysle ze Tomeb B. sie nie obrazi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3X Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 :D wiesz co? z ta katedra to troche jednak przesadziles, to ma byc koszulka max3d.pl czy katedry? :D POZDRO :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 nie chodzi o to czy to katedra czy co innego poprostu te prace ktorw wygrywaly by w bitwach trafialy by na koszulki - race a nie loga :) logo nalutkie w rogu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 daj na T-Shirta tego bloba z waszej stronki - hehehe ... i zróbcie se koszulki na klacie max3d.pl a z tyłu Evermotion ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 PENdzel > widac spora podbudówke teoretyczna w tych pracach. Mozna gdzie o tym poczytac? Dlaczego logo ma byc bez napisow? Z definicji loga, czy z praktyki zwiazanej ze skutecznoscia tzw corporate identity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 Mozna pewnie. poszukaj Corpotare indentyfi albo jkaies inne designersie strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 albo SIW - System Identyfikacji Wizualnej :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 geneza loga siega bardzo wczesnych czasow sluzylo dla \"anaflabetow\" do identyfikacji np klamnow (na przyklad rycez mial podkowe na tarczy etc...) w projerktowaniu exliblisu czy loga nie uzywamy litech chcemy by bylo jak najbardziej czytelne - w tym projekcie sa to ruznokolorowe szarfy jak na rycerskiej tarczy a element 3d to to ze sa poskrecane - nie chcialem wchodzic w 3d dlatego ze zadne logo produktu 3d, maxa, maya, SI, czy lw nie jest to 3d jest to poprostu prosta brylka czasami plameczka czy tzw cos - zeby wspolczesni analfabeci odrazu zidentyfikowali swoj klan nie wazne jakim jezykiem rozmawiaja..... - chinczycy z polnocy i chinczycy z poludnia rozmawiaja innymi jezykami ale poprzez projekcje piktogramow czytaja te same gazety.... :) i tu w skrucie chodzi poprostu o wykonanie pewnego piktogramu ktory bedzie sie jednoznacznie kojarzyl.... ufff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 Chyba wiekszosc z zasad, o ktorych piszesz nie jest respektowanych w internecie. W firmach internetowych. Takie home.pl, onet.pl, hoga.pl, internet.com itp nie posiadaja piktogramow. Internauta powinien zapamietac adres i wstukiwac go jak najczesciej. Znaczek raczej nie otworzy mu w glowie klapki z adresem i chyba wiele firm uznalo go za zbedny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 no bardzo mi sie podoba to Twoje logo , tylko mam zastrzezenia, rowki miedzy poszczegolnymi elementami powinny byc wieksze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 Widze Pendzel, że bardzo fachowo podchodzisz do tematu.... i bardzo dobrze! Wnioskuje, źe pewnie juz masz doświadczenie w projektowaniu logo dla firm, a jeśli nie to pewnie ktoś Cie uczył jak sie to robi, mam racje? :) Aha, w czym to robisz wogole, w Corelu? bo na pewno wszysko jest wektorowo, na krzywych, tak? Lece zobaczyc jak inni sobie z tym logo radzą, pozdrawiam [spadówa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 Corel?... ja stawiam na Adobe Illustratora 9, albo 10 :) z Bitsreemem ;) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 racja Bowa - jestem Makowcem jesli chodzi o dtp i pc nie uzywam co prawda corel na maku jest darmowy ale sie osobiscie brzydze - fuj - nie lubie fakowego postscriptu (a dla nie wtajemniczonych - lubiacych corela podowiem zeby nie kozystali z palety kolorow w corelu lecz starali sie sami dobierac cmukowe kolory). W korelu kolor niebieski (CMYK) budowany jest 100% C + 100% M - co jak wiemy daje fiolet hehehehe no i znow jakies glupawe wynuzenia dobra wracam do tematu - tak uczono mnie najpierw 5 lat w szolke (jestem plastykiem) a pozniej 10 lat w pracy :) (pracuje w DTP jako designer - czyli wymyslacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 lander a co do nie trzymania sie zasad - w polsce tak CI jest drogie i malo firm to zakupuje wiec - wychodzi discopolo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 12 Sierpień 2003 Share Napisano 12 Sierpień 2003 prócz tego co napisałeś nie zapomnij, że \"logo\" musi uosabniać społeczność, którą reprezentuję i do której ma trafiać DTP designer pracujący na MACu ale jestem zaskoczony [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonre Napisano 15 Sierpień 2003 Share Napisano 15 Sierpień 2003 MySlE, zE duZo teorii, logo caLkiem, caLkiem, ale Bobby_digital (na poczAtku) zrobiL lepsze bez \"filozofowania\". Jak zaczAL kombinowaC to przekombinowaL, ja jestem za intuicyjnym tworzeniem, a nie wciskanie wszystkiego w definicje. ps:odnoSnie definicji przypomniaL mi siE poczAtek \"Stowarzyszenia UmarLych PoetOw\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Spostrzegłem, iż twoje loga przypominają mi LOGO Coca Coli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 18 Sierpień 2003 Share Napisano 18 Sierpień 2003 he mi sie podobaja bo sa podobne do opakowan na softimage xsi......:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3X Napisano 19 Sierpień 2003 Share Napisano 19 Sierpień 2003 co do tej Coca-Coli to sie zgadzam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi