Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

mam problem próbuje wymodelowac tarcze hamulcowa ... zrobiłem według tutka który jest w dziale tutoriale..ale chciałem zrobic tarcze z wgłebieniami tak jak na zdjeciu ale nie wiem jak to wymodelowac ... jak zrobic te otwory.. próbowałem modelowac w poly .. ale potem tych wgłebien nie zrobie.... albo kazde bedzie inne :/... jakies sugestje ????

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 977
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

otwory to jakies cylindry i array + boolean a naciecia jakis loft along curve wiem ze jest cos takeigo wmaxie ale nie koniecznie sie tak nazywa :) i tez array + boolean

a zeby bylo prosciej zorbic zalezy ile ma segmentow czy tych wyciec tarcza np 1/8 zrobic ladnie jena czesc a reszte potraktowac arrayem i polaczyc nazucic teksturke i bedzie git

Napisano
  • Autor

no ok ale sek w tym ze bolean psuje siatke i to syzyfowa praca... bo otworów duzo jest ... ale powiedzmy ze otwory wiem jak zrobic trudnosc w tych wgłebieniach..... zeby siatka nie była pokrzaczona..... loft along curve woogle nie wiem co to i gdzie to :)....

Napisano

zadna syzyfowa to jest najlepsze najszybsze wyjscie wszystko da sie naprawic nie wkladajac duzo pracy tylko trzeba chciec a co do along curve to mowie ja am w maxie zadko modeluje a raczej tylko poprawiam i dorabiam poszukaj help(F1) i go

Napisano

cut i jazda, będzie ładnie, mozesz tez dac wiele cap segments (chyba tak to się zwie) i twistem potraktowac go tak by się edge wyginały odpowiednio a potem extrude na edgeach

Napisano
  • Autor

tzn .. tworze splajnami np donut potem loftem to wytłaczam i konwertuje do poly..?? i potem za pomocą walca i boleana wycinam dziury?? poprawiam siatke...?? a te wgłebienia?? zaznaczam edge w miejscu w którym ma byc wgłebienie i extriude??

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.