Napisano 10 Luty 200619 l Mowilem, ze nie bede tu wrzucal mojego portfolia, ale jednak to zrobie :P Nie zeby sie zapytac "czy dobrze?", a zeby sobie zrobic reklame i poznac ogolna opinie na temat strony. Wiem, ze nie jest to nie wiadomo co, ale mi pasuje. Jest takie jak chcialem zeby bylo. http://www.drakula.glt.pl/ W menu brakuje numeru 005 - to strona o mnie. Pojawi sie, jak tylko mnie wezmie na pisanie biografii :]
Napisano 10 Luty 200619 l O, dzidzia ma portfolio ;) Fajne, fajne. tylko sie w oknie nie miesci (za dlugasne) :P
Napisano 10 Luty 200619 l Autor bo robione pod rozdzialke 1280x1024 :P Inaczej prace musialyby sie pokazywac w nowym oknie, a tego chcialem uniknac... :/ btw - jak sie wyswietla w firefoxie i operze ?
Napisano 10 Luty 200619 l Na firefoxie wszystko ok... tylko mowie, jak dla mnie za dlugie. Jak dojdzie wiecej prac, to trzeba bedzie przewijac a to jest zdeka upierdliwe.
Napisano 10 Luty 200619 l Ja bardzo lubię prostotę i to mi się podoba. Niestety strona na Operze chyba się rozlazła. znaczy się nie trzyma się kupy(różne sekcje różne marginesy) i to mi się nie podoba. kolejnym minusem jest że robiona pod 1280x1024 coprawda ja w takiej rozdziałce pracuję ale wydaje mi się ze niejest to dobre rozwiązanie co do portfolio(znaczy się chodzi mi o przystępność stronki). Hmm. szkoda że nie poszedłeś we Flasha, przynajmniej ta część gdzie pojawiają się miniaturki(może przynajmniej jakiś skrypcik w javie) bo troszkę wkurza to ładowanie się obrazków. Zajebioza że stronka tylko po angielski to mi się podoba. I super malunki! Pzdr
Napisano 11 Luty 200619 l A nie lepiej sobie zainstalować ff i operę?! to chyba nie jest zbyt duzy problem co?
Napisano 11 Luty 200619 l w operze sie sypie kodowanie znaków, tak to jest ok screeny http://62.121.111.247/temp/deus1.jpg http://62.121.111.247/temp/deus2.jpg dobrze ze nie ma flasha, wtedcy stronka sie szybciej laduje i jest wygodniejsz a w obsludze :]
Napisano 11 Luty 200619 l Autor o, dzieki .ai - nie zauwazylem :D Co do samej strony: Przerobilem ja pod 1024x768. Mysle ze teraz wyglada lepiej.... dodalem tez kodowanie znakow i rozne mniejsze bajery :P Mysle, ze teraz portfolio jest ostateczne i ukonczone :D mozecie oceniac xD
Napisano 11 Luty 200619 l Mnie się nie podoba, że zanim niczego nie wybierzesz to 2/3 strony jest pustą płaszczyzną z napisem.. Wprowadza to uczucie niepełności, niedopracowania i nieskończenia. Nie lepiej jakby wywalało pierwszy obrazek z kategorii? Albo jakiś mix.. Tak samo home.. Widać jakby czegoś brakowało, ale to chyba minie jak będzie więcej newsów.
Napisano 12 Luty 200619 l Hmm do końca jeszcze trochę zostało. 1 - Ucina 1/5 Napisu "PAGE START" (pod operą) 2 - Teraz to te miniaturki są rzeczywiście miniaturowe. Kapa jak fix. Wokoło nich masz strasznie dużu margines.
Napisano 12 Luty 200619 l Autor naprawde ciekawi mnie, czmu Tobie sie rozlazi, a Mackowi nie :D Zaraz zainstaluje Opere i sam zobacze...
Napisano 12 Luty 200619 l Autor hmm... page start w zamierzeniu mial byc taki uciety. Jest zrobiony tak, ze jesli przegladarka tego nie wyswietli poprawnie (np firefox) to tekst i tak bedzie wygladal w miare ladnie. Co do marignesow to fakt - ramki si etroche rozjezdzaja, ale tylko do czasu gdy zaladuja sie wszystkie obrazki... Pozniej jest jak najbardziej w porzadku.