Napisano 11 Luty 200619 l http://img210.imageshack.us/img210/1857/portfolio6gj.jpg Portfolio dla fotografa :] Powiedzcie co poprawic, co dodac a co zmienic/wyrzucic :]
Napisano 11 Luty 200619 l Nie jest to zbyt przekonująca strona. Sztywno, nudno i oldschoolowo. Prędzej przypomina jakiś sklepik fotograficzny (gł. przez tego canona jak z ulotki reklamowej) Brakuje w tym wszystkim "duszy" jakiegoś pomysłu który wyróżnił by stronkę z pośród miliona innych. Kompozycyjnie, kolorystycznie i typograficznie też nie bardzo to wszystko się trzyma kupy. Widzę że popełniasz ten sam błąd co wielu (siebie nie wykluczam hehe) Najpierw włączasz fotoshopa a potem myślisz, zrób odwrotnie: przemyśl sprawę: co chcesz pokazać, w jaki sposób, co jest najważniesze i w jakiej formie najlepiej to zaprezentować. Jak już będziesz miał pomysł, kilka szkiców i referek, możesz walczyć z komputerem :) Warto zaczerpnąć nieco inspiracji z sieci np. na http://www.webesteem.pl Na koniec powtórzę jeszcze raz że pokazywanie katalogowych zdjęć apoaratów i obiektywów na stronie fotografa naprawdę nie jest najlepszym pomysłem. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Napisano 11 Luty 200619 l Co to takie czarno-białe. To jest fotografia do nekrologów czy co ?! Bardzo mało oryginalne. polecam stronkę group94.com i tam w ich portfolio carldekayzer, czy jakoś tak.
Napisano 12 Luty 200619 l Ja się czasem zastanawiam ... jak można ocenić stronkę tylko po screen'ie? Przecie nie można poczuć jak się ją uzywa ... a to jest jedna z głównych spraw w ocenianiu strony ... czytelność i łatwość obsługi ... coś tam o czytelności można powiedzieć ze screena, ale o łatwości obsługi chyba nic ... a czy są tam jakieś efekty uatrakcyjniające stronę? Nie wiadomo ... a może podniosłyby one ocene ... a może zmniejszyły ... cała strona dana na krytyke daje bardziej wiarygodną ocene ... oceńcie film 10 minutowy po 3 screenach i po jego oglądnięciu ... No dobra ... tyle OT Moja opinia na temat strony... eee ... screena strony... Wygląda to bardzo ... skromnie ... i nudno ... aczkolwiej jest czytelna :)