boshuu_16 Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Witam, mam mały problem. Próbowałem umieścić model postaci w przygotowanej wcześniej scenie, lecz okazało się, ze jest ona (postać) za mała. Nie sądziłem, że będzie to problem, jednak w żaden sposób nie mogę jej przeskalować, poniewać postać zniekształca się! Czy ktoś może mi pomóc?
SimeN Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Jakies screeny chyba sie przydadza :> chyba, ze zaczales realizowac pomysl mintrill'a ;]
boshuu_16 Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 próbowałem zmniejszać scenę, ale nie wyszło (nie chce się zgrupować, nie wiem czemu), a wygląda to tak:
kannu Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 serwusik :) pomysł mintrila nadaje sie tylko do specyficznych zastosowan i najlepiej prostych scen. Napisz cos blizej o characterach i ich podpieciu ( bo zakladam ,ze to sa jakos podpiete postacie). Wazne jest np. w jaki sposob one sa podpiete, jakim programem itp. Oraz czy ruszaja sie , czy może są statyczne. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
myk_myk Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Użyj "Rescale world units" w zakładce "Utilities". Pozdrawiam.
boshuu_16 Napisano 14 Luty 2006 Autor Napisano 14 Luty 2006 Użyj "Rescale world units" w zakładce "Utilities". Pozdrawiam. dzięki, fajne narzędzie :) ale byłoby też dobrze wiedzieć jak zeskalować character, a nie środowisko. kaanu, jest to model wykonany w 3ds maxie, zapisany w .chr i importowany do wcześniej przygotowanej sceny. ma bipa i jest w ruchu. Pozdrawiam.
Bacry Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 jak ma bipeda to wszystko jasne. Skalowanie to przykra transformacja osobiście żadko z niej korzystam (jak muszę to na poziomie wierzchołków, poligonów, elementów. Nigdy całych obiektów, chyba że wiem na pewno że nic z nimi nie będę już robił.
Rekomendowane odpowiedzi