Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Po wymodelowaniu CSS "Chicora" (teraz uczę się renderowania w Maxie, żeby jakoś ładnie przedstawić model-to trochę zabierze czasu:))zabrałem się za nieskomplikowany obiekt jakim jest zapalniczka.Chciałem zrobić zapalniczkę inną niż wszystkie (pomysł jest mój i nie wzorowałem się na jakimś konkretnym modelu). Poniżej mój pomysł nakreślony na kartce.

concept.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam

Troszkę popracowałem nad zapalniczką.Na razie jest w fazie modelowania więc to co pokazuję niżej to nie ostateczny wygląd.Na materiały i rendering prosze nie krzyczeć :)Pokazuję też siatkę modelu.

Lukasz_S-->poważnie podobna?:) Jak masz jakąs fotkę to pokaż.Ale poważnie-naprawdę się nie wzorowałem na konkretnym modelu:)

001.jpg

002.jpg

Napisano
  • Autor

weinert-->nie spodziewaj się rewelacji z renderem bo to zwykły Flamingo:)Chociaż teraz sprawdzam Vray'a dla Rhino więc kto wie...:)

Napisano

nizbyt to wyglada o ile z boku ksztalt nawet nawet to reszta powinna miec ksztalt jakby skrzydla a dokladniej przekroj wtedy nabralo by to ksztaltu a nie taki zwykly prostakąt

Napisano
  • Autor

Bzyku-->hmm...właściwie od początku chodziło mi o taki prosty kształt.Tego nie widać tak dokładnie ale zapalniczka jest pośrodku wypukła.Jednak pobawię się trochę z tymi wyokrągleniami :)

Napisano
  • Autor

Witam

Po kilkugodzinnej pracy pokazuję nowy wygląd zapalniczki. Myślę, że teraz profil zapalniczki bardziej przypomina wyobrażenie Bzyka:)

003.jpg

004.jpg

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.Pobawiłem się troszeczkę z wyglądem zapalniczki.Mam nadzieję, że się podoba:)Teraz pomajstruję trochę przy układzie zapalania:)

Czekam na komentarze...

005.jpg

Napisano

mam nadzieje ze to nie sa twoje tekstury ostateczne... sa tragiczne, fatalne, dziwne...

Napisano

Czerwień można bardzo ładnie zestawi z szaroscią…niestety ty pokazałeś jak tego nie robić

Napisano
  • Autor

Uff...Znów znalazłem troszkę czasu, żeby podłubać przy zapalniczce:)Pokazuję co zmajstrowałem.Zrobiłem układ zapalający i pobawiłem się troszkę z powierzchnią modelu.Oczywiście materiały nie są ostateczne.

Czekam na uwagi i opinie.

009.jpg

008.jpg

Napisano

W sumie model fajny i siatka czysta tylko jak juz przedmówcy mówili materiały światło i render fatalne... Pracuj nad materiałami, praktyka czyni cuda.

Nie poddawaj się :)

Napisano
  • Autor

Darmo-->nie poddaję się.Próbuje sobie udowodnić, że we Flamingo też można ładne materiały stworzyć:) ale raczej cienko mi to idzie.

Jeszcze daję siateczkę:

010.jpg

Napisano

Ja poproszę o screena z zamkniętym wieczkiem:) BO nie wiem czy to pasuje do siebie;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

MohSETH-->Siatka z zamkniętym wieczkiem.Uwierz mi, że pasuje.Sprawdzałem:)

chveti-->wieczko ma przejściowo grubość papieru.Pracuję nad tym.

011.jpg

Napisano

A wieczku grubośc możesz nadać modyfikatorem shell, przynajmniej ja tak często robie ;-)