Dirk Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Witam Po wymodelowaniu CSS "Chicora" (teraz uczę się renderowania w Maxie, żeby jakoś ładnie przedstawić model-to trochę zabierze czasu:))zabrałem się za nieskomplikowany obiekt jakim jest zapalniczka.Chciałem zrobić zapalniczkę inną niż wszystkie (pomysł jest mój i nie wzorowałem się na jakimś konkretnym modelu). Poniżej mój pomysł nakreślony na kartce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Pomysł ciekawy, podoba mi się. Czekam na model ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 ciekawie sie zapowiada. czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 Witam Troszkę popracowałem nad zapalniczką.Na razie jest w fazie modelowania więc to co pokazuję niżej to nie ostateczny wygląd.Na materiały i rendering prosze nie krzyczeć :)Pokazuję też siatkę modelu. Lukasz_S-->poważnie podobna?:) Jak masz jakąs fotkę to pokaż.Ale poważnie-naprawdę się nie wzorowałem na konkretnym modelu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 siatka ładna ( czyt. czysta ) ale pracuj dalej nad renderem pozdr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 weinert-->nie spodziewaj się rewelacji z renderem bo to zwykły Flamingo:)Chociaż teraz sprawdzam Vray'a dla Rhino więc kto wie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 nizbyt to wyglada o ile z boku ksztalt nawet nawet to reszta powinna miec ksztalt jakby skrzydla a dokladniej przekroj wtedy nabralo by to ksztaltu a nie taki zwykly prostakąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 Bzyku-->hmm...właściwie od początku chodziło mi o taki prosty kształt.Tego nie widać tak dokładnie ale zapalniczka jest pośrodku wypukła.Jednak pobawię się trochę z tymi wyokrągleniami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Witam Po kilkugodzinnej pracy pokazuję nowy wygląd zapalniczki. Myślę, że teraz profil zapalniczki bardziej przypomina wyobrażenie Bzyka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Witam ponownie.Pobawiłem się troszeczkę z wyglądem zapalniczki.Mam nadzieję, że się podoba:)Teraz pomajstruję trochę przy układzie zapalania:) Czekam na komentarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 mam nadzieje ze to nie sa twoje tekstury ostateczne... sa tragiczne, fatalne, dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcyk Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Czerwień można bardzo ładnie zestawi z szaroscią…niestety ty pokazałeś jak tego nie robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 pokaz teraz siatke po modyfikacjach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Proszę bardzo...Oto siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 Uff...Znów znalazłem troszkę czasu, żeby podłubać przy zapalniczce:)Pokazuję co zmajstrowałem.Zrobiłem układ zapalający i pobawiłem się troszkę z powierzchnią modelu.Oczywiście materiały nie są ostateczne. Czekam na uwagi i opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 W sumie model fajny i siatka czysta tylko jak juz przedmówcy mówili materiały światło i render fatalne... Pracuj nad materiałami, praktyka czyni cuda. Nie poddawaj się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 Darmo-->nie poddaję się.Próbuje sobie udowodnić, że we Flamingo też można ładne materiały stworzyć:) ale raczej cienko mi to idzie. Jeszcze daję siateczkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Ja poproszę o screena z zamkniętym wieczkiem:) BO nie wiem czy to pasuje do siebie;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 czemu wieczko ma grubość papieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 4 Marzec 2006 Autor Share Napisano 4 Marzec 2006 MohSETH-->Siatka z zamkniętym wieczkiem.Uwierz mi, że pasuje.Sprawdzałem:) chveti-->wieczko ma przejściowo grubość papieru.Pracuję nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 A wieczku grubośc możesz nadać modyfikatorem shell, przynajmniej ja tak często robie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Te ziom, nie powtarzaj sie xDDDDD EDIT: Ladna zapalniczka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 a jest w rhino shell ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 nie ma. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi