Gość Lomono Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 No właśnie. Scanline to domyślny renderer maxa. No ale nie ma tam żadnych nowoczesnych funkcji. Widział ktoś by ktokolwiek wyrenderował tym cokolwiek dobrego? Według mnie to szajs, który można spokojnie usunąć. Jak myślicie? W dobie Brazilów, VRayów i innych cudów Scanline to bezużyteczne gówno według mnie.
xeav Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 hehe, widziałem super pracki nawet na tym forum zrobione w scanline. bezużyteczne gówno według mnie. lol. chyba nic nie wiesz o tym rendererze
Chalek Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Bardzo duzo dobrego mozna zrobic na scaneline. Bardzo czesto go uzywam. Poklikaj troche w scaneline, bo widac, ze malo o nim wiesz.
piotrek Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Spokojnie. Scanline to renderer dołączony domyślnie do 3ds'a w przeciwieństwoe do wszystkich mentalów (ten ostatnio te już jest dostępny), v'ray'ów, brazilów. Przy odrobinie umiejętności można coś dobrego wyrenderować. Od wersji, zdaje się 5, max miał możliwość generowania GIw scanline. Nie zawsze jest też potrzebny hiperreal, np. w GameArcie, gdzie można sobie podglądnąć wygląd modelu wraz z teksturami. Nie wyobrażam sobie żadnego maxa, Maya czy Hudego bez jakiegokolwiek renderera. Pisząc to co powyżej, widać, że nie zbyt wiele wiesz o nim.
sanki Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 lol. Lomono widze po dwoch watkach ktore zalozyles ze jestes userem ktorym targaja wewnetrzne rozterki i niepewnosci. Mamy forumowego Kordiana ;p
jaccunio Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 zobacz to chyba nawet mentale i v-raye by sie tego nie powstydzily...
masater Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 scanline jest szybki, to zaleta, a nie zawsze potrzeba ci GI kaustyki etc, swoją drogą taki mental do renderingu wykożystuje algorytmy takie jak scanline, dopiero tam gdzie wymagany jest ray-tracing używane są algorytmy takie jak BSP etc. no i rendermany...
Marcin Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 zajzyj do Zlotej galerii na glownej stronie i do wątków usera Traitora, ten czlowiek tworzyl te sceny w scanline, to ze ktos ma komputer nie czyni go informatykiem wielu rzeczy trzeba sie nauczyc/zrozumiec
Gość Lomono Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Spokojnie spokojnie ... hehehhe WKRĘCAŁEM WAS A recenzja znajduje się tutaj: http://www.sajgon.one.pl/viewtopic.php?t=17
Rekomendowane odpowiedzi