Napisano 20 Luty 200619 l Jak przesunac pivot bez uzycia klawisza insert. Z tego co widze, na maku nie ma insterta, albo jestem slepy (no i mam europejska klawiature). Da sie to zrobic inaczej, a jezeli nie to moze jestem glupi i prosze mnie uswiadomic z tym insertem.
Napisano 20 Luty 200619 l Autor http://www.apple.com/powerbook/gallery/ - a widzisz gdzieś tu klawisz home ?! albo insert ?!
Napisano 20 Luty 200619 l Ja maca na oczy nie widziałem, ale spróbuj używać klawisza "D", nie jest to to samo co insert, ale imo jest tak znacznie szybciej niż z insertem...
Napisano 20 Luty 200619 l Autor no ja właśnie jestem zaskoczony, żę brakuje tych klawiszy, nie ma nawet del... a co gorsza, to jeszcze mam inny układ bo europejski i są jakieś dziwne znaki zamiast ;' idt.. ale na czuja piszę, bo raczej pamiętam gdzie co jest.
Napisano 20 Luty 200619 l Ja mogę podpowiedzieć, że komenda MEL'a to ctxEditMode. W Hotkey'ach w dziale Tools o nazwie EnterEditMode.
Napisano 21 Luty 200619 l Mam pytanie do posiadaczy Macówek. Mam emaca z myszą z jednym przyciskiem a wiadomo, że do mai potrzebna jest mysz z 3 przyciskami. Jak sobie z tym radzicie?
Napisano 21 Luty 200619 l Autor ja mam mysz z 3ma przyciskami + kółko na USB - Logitech (bo tańsza od Apple Mouseów). Jeżeli chcesz drugi przycisk to naciskasz crtl+klik, ale to chyba mało pomocne w maya.
Napisano 21 Luty 200619 l Lewy i prawy wiem jak zastąpić, gorzej ze środkowym :( Może ktoś ma skróty klawiszowe na maca?
Napisano 21 Luty 200619 l Może w ustawiniach systemu jest opcja, która pozwala odpowiednio ustawić zastępstwo dla MMB? Np jednoczesny prawy i lewy klik.
Napisano 21 Luty 200619 l Własnie w tym problem, że myszki w emacach maja tylko 1 przycisk. Oczywiście można sobie kupić myszkę na 3 przyciski na usb i problem z głowy, ale po co? Musi być jakieś inne rozwiązanie.