Maceo Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Jak przesunac pivot bez uzycia klawisza insert. Z tego co widze, na maku nie ma insterta, albo jestem slepy (no i mam europejska klawiature). Da sie to zrobic inaczej, a jezeli nie to moze jestem glupi i prosze mnie uswiadomic z tym insertem.
Maceo Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 http://www.apple.com/powerbook/gallery/ - a widzisz gdzieś tu klawisz home ?! albo insert ?!
piotrek Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Ja maca na oczy nie widziałem, ale spróbuj używać klawisza "D", nie jest to to samo co insert, ale imo jest tak znacznie szybciej niż z insertem...
Maceo Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 no ja właśnie jestem zaskoczony, żę brakuje tych klawiszy, nie ma nawet del... a co gorsza, to jeszcze mam inny układ bo europejski i są jakieś dziwne znaki zamiast ;' idt.. ale na czuja piszę, bo raczej pamiętam gdzie co jest.
kudzawa Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 W preferencjach sprawdz ustawienia hotkey's i gotowe.
piotrek Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Ja mogę podpowiedzieć, że komenda MEL'a to ctxEditMode. W Hotkey'ach w dziale Tools o nazwie EnterEditMode.
kuba_333 Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Mam pytanie do posiadaczy Macówek. Mam emaca z myszą z jednym przyciskiem a wiadomo, że do mai potrzebna jest mysz z 3 przyciskami. Jak sobie z tym radzicie?
Maceo Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 ja mam mysz z 3ma przyciskami + kółko na USB - Logitech (bo tańsza od Apple Mouseów). Jeżeli chcesz drugi przycisk to naciskasz crtl+klik, ale to chyba mało pomocne w maya.
kuba_333 Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Lewy i prawy wiem jak zastąpić, gorzej ze środkowym :( Może ktoś ma skróty klawiszowe na maca?
piotrek Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Może w ustawiniach systemu jest opcja, która pozwala odpowiednio ustawić zastępstwo dla MMB? Np jednoczesny prawy i lewy klik.
kuba_333 Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Własnie w tym problem, że myszki w emacach maja tylko 1 przycisk. Oczywiście można sobie kupić myszkę na 3 przyciski na usb i problem z głowy, ale po co? Musi być jakieś inne rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi