Posted February 20, 200619 yr Jak przesunac pivot bez uzycia klawisza insert. Z tego co widze, na maku nie ma insterta, albo jestem slepy (no i mam europejska klawiature). Da sie to zrobic inaczej, a jezeli nie to moze jestem glupi i prosze mnie uswiadomic z tym insertem.
February 20, 200619 yr Author http://www.apple.com/powerbook/gallery/ - a widzisz gdzieś tu klawisz home ?! albo insert ?!
February 20, 200619 yr Ja maca na oczy nie widziałem, ale spróbuj używać klawisza "D", nie jest to to samo co insert, ale imo jest tak znacznie szybciej niż z insertem...
February 20, 200619 yr Author no ja właśnie jestem zaskoczony, żę brakuje tych klawiszy, nie ma nawet del... a co gorsza, to jeszcze mam inny układ bo europejski i są jakieś dziwne znaki zamiast ;' idt.. ale na czuja piszę, bo raczej pamiętam gdzie co jest.
February 20, 200619 yr Ja mogę podpowiedzieć, że komenda MEL'a to ctxEditMode. W Hotkey'ach w dziale Tools o nazwie EnterEditMode.
February 21, 200619 yr Mam pytanie do posiadaczy Macówek. Mam emaca z myszą z jednym przyciskiem a wiadomo, że do mai potrzebna jest mysz z 3 przyciskami. Jak sobie z tym radzicie?
February 21, 200619 yr Author ja mam mysz z 3ma przyciskami + kółko na USB - Logitech (bo tańsza od Apple Mouseów). Jeżeli chcesz drugi przycisk to naciskasz crtl+klik, ale to chyba mało pomocne w maya.
February 21, 200619 yr Lewy i prawy wiem jak zastąpić, gorzej ze środkowym :( Może ktoś ma skróty klawiszowe na maca?
February 21, 200619 yr Może w ustawiniach systemu jest opcja, która pozwala odpowiednio ustawić zastępstwo dla MMB? Np jednoczesny prawy i lewy klik.
February 21, 200619 yr Własnie w tym problem, że myszki w emacach maja tylko 1 przycisk. Oczywiście można sobie kupić myszkę na 3 przyciski na usb i problem z głowy, ale po co? Musi być jakieś inne rozwiązanie.