Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej!

Szukam Panstwowych Liceow Plastych na Dolnym Slasku.

Myslalem o jakims we Wrocku ale znalazlem tylko prywatne.

Glownie zalezy mi na profilu projektowanie czy reklama, ostatecznie grafika (to chyba jest wszedzie). Fajnie byloby gdyby byl niedaleko Legnicy (mojego rodzinnego miasta ;]).

Pewnie czesc z Was chodzila do szkoly tego typu. Czy wg Was to byl dobry wybor?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 779
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do plastyka to niedaleko mnie jest tzw. plastyk czyli Szkoła z czyms artystycznym ale nie pamietam dokładnie wiem jedno, tam sie rekalamy ani projektowania nie nauczysz, nie wiem czy malować nawet tam uczą :D

Jak cos to idz do liceum zadaj maturke lub nie i dalej dalej na studia lub jakies zaoczne :) bo tak to bedzie cięzko z reklamą.

Powodzenia

Napisano

W Liceum plastycznym niczego się nie nauczysz, a tylko problem potem ze zdaniem matury będziesz miał.

Napisano
  • Autor

Hmm o tym Liceum slyszalem dosyc dobra opinie (chyba ze nie mowisz o tym w dzielnicy Cieplice)

Ucza malowac ucza ;]

http://www.zsart.edu.pl/index.php?strona=plas_plan

tutaj jest caly plan nauczania

W porownaniu do 2(?) godzin na tydzien w LO to duza roznica :P

Zawsze takie liceum przygotowuje bardziej na ASP niz zwykly ogolniak i trwa 4 lata takze wydaje mi sie ze caly program nauczania licealnego da sie opanowac.

Napisano

heheh tak o tym samym co podałeś link :) Widziałem jak jakis profesor chwalił sie osiągnieciami w PSie :D Raczej jak by to komus pokazał z max3d został by ostro zjechany :D Nie zaciekawie to wyglądało :p Poza tym szkoła jest bardziej dla malarzy artystów a nie osob ktore chcą projektować tym bardziej na kompie

Napisano
  • Autor

Nie zalezy mi zeby w tej szkole uczyli funkcji programow bo tego moge sam sie nauczyc czytajac helpa. Natomiast w dokumentacji photoshopa nie znajde podstaw typografii czy jakie wybrac kolory.

Znasz jakies inne plastyki w okolicach?