Napisano 20 Luty 200619 l Witam. W przerwie pomiedzy sudyjnymi zaliczeniami a bitwą namaźgałem sobie coś takiego.Dawno nie robiłem niczego co w jakiś sposób zmiązane byłoby z ptakami, więc w końcu trzeba było zrobić. Jak zawsze - ołówek B3, B4 i czasami HB. Podłoże - najzwyklejszy papier do drukarki (najtańszy jakby nie patrzeć :) ). Czas - bliżej nieokreślony :D. Oczywiście pracka jak to u mnie bywa ma niedociągnięcia - np. pazury - zwłaszcza prawej stopy. No ale to miao mi służyć jedynie jako próba większej pracki :) Uprzejmie prosze o wasze spostrzeżenia. Pozdr giorgione
Napisano 20 Luty 200619 l podoba mi sie wszystko, moze poza oczami ptaka i kolanami mozesz pokazac w wiekszym formacie?
Napisano 20 Luty 200619 l Super! Uwielbiam prace ołówkiem (jest to najbliższa mi dziedzina 2d ;)). Super Ci to wyszło! Niezły detal :) Brak zastrzeżeń na pierwszy rzut oka :) Pozdro
Napisano 21 Luty 200619 l bardzo, fajnie. Ale jest jakiś dżinks z nogami. Po pierwsze anatomia, a drugie "perspektywa".
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Co do szczególików - lubie je i dlatego jest jak jest - wieczorkiem zapodam zblizenia :) Stópki- w pełni sie zgadzam - nie miałem pomysłu na nie :/ Proszę o dokładniejsze szczegóły z ta "perspektywą". pozdr giorgione
Napisano 21 Luty 200619 l no ładnie pojechałeś :) mogłbyś jeszcze bardziej rozszerzyc zakres waloru (np. pogłębić cienie ) , mam wrażenie, że miejscami zostawiasz za dużo bieli w świetle ( efekt przeswietlonego zdjęcia ) przez co zubażasz pracke, a powinno byc tam miejsce na operowanie twardym ołówkiem na bardzo subtelnych szarościach. Czystą biel pozostaw na bliki. No i bardziej różnicuj "materiały" - cała głowa (skóra , dziób i oko ) wyglądają jakby składały się z tej samej materii. Fajnie sobie poradziłeś w dolnej części postaci ; każdy element ma swój walor i charakter ( skórzane paski , opierzone nogi , metalowe nakolanniki ) Wogóle to masz niezłą smykałke do detali , z takich prac byłyby doskonałe koncepty do modelowania 3d.
Napisano 21 Luty 200619 l bardzo fajne:) jedyna rzecz ktora mnie zastanawia to ilosc kolan u tego stwora i to jak sie to cos musi smiesznie poruszac :)
Napisano 23 Luty 200619 l Autor Dzięki za kommenty. Proszę bardzo - obiecane detale :) pozdr giorgione
Napisano 1 Marzec 200619 l podoba mi sie wszystko, moze poza oczami ptaka i kolanami jak dla mnie to kolana wygladaja wysmienicie ;) "spodnica ?" tez niczego sobie :D po prostu cudenko i tyle ;) powodzenia pozdro
Napisano 2 Marzec 200619 l Swietna pracka :) Mam wrazenie ze slaba jakosc skanu nie w pelni oddaje zakres waloru.