Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

W przerwie pomiedzy sudyjnymi zaliczeniami a bitwą namaźgałem sobie coś takiego.Dawno nie robiłem niczego co w jakiś sposób zmiązane byłoby z ptakami, więc w końcu trzeba było zrobić.

Jak zawsze - ołówek B3, B4 i czasami HB.

Podłoże - najzwyklejszy papier do drukarki (najtańszy jakby nie patrzeć :) ).

Czas - bliżej nieokreślony :D.

ptaszysko.jpg

Oczywiście pracka jak to u mnie bywa ma niedociągnięcia - np. pazury - zwłaszcza prawej stopy.

No ale to miao mi służyć jedynie jako próba większej pracki :)

Uprzejmie prosze o wasze spostrzeżenia.

Pozdr

giorgione

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podoba mi sie wszystko, moze poza oczami ptaka i kolanami

mozesz pokazac w wiekszym formacie?

Napisano

Super! Uwielbiam prace ołówkiem (jest to najbliższa mi dziedzina 2d ;)).

Super Ci to wyszło! Niezły detal :) Brak zastrzeżeń na pierwszy rzut oka :)

Pozdro

Napisano

bardzo, fajnie. Ale jest jakiś dżinks z nogami. Po pierwsze anatomia, a drugie "perspektywa".

Napisano
  • Autor

Co do szczególików - lubie je i dlatego jest jak jest - wieczorkiem zapodam zblizenia :)

Stópki- w pełni sie zgadzam - nie miałem pomysłu na nie :/

Proszę o dokładniejsze szczegóły z ta "perspektywą".

pozdr

giorgione

Napisano

no ładnie pojechałeś :)

mogłbyś jeszcze bardziej rozszerzyc zakres waloru (np. pogłębić cienie ) , mam wrażenie, że miejscami zostawiasz za dużo bieli w świetle ( efekt przeswietlonego zdjęcia ) przez co zubażasz pracke, a powinno byc tam miejsce na operowanie twardym ołówkiem na bardzo subtelnych szarościach. Czystą biel pozostaw na bliki. No i bardziej różnicuj "materiały" - cała głowa (skóra , dziób i oko ) wyglądają jakby składały się z tej samej materii.

Fajnie sobie poradziłeś w dolnej części postaci ; każdy element ma swój walor i charakter ( skórzane paski , opierzone nogi , metalowe nakolanniki )

Wogóle to masz niezłą smykałke do detali , z takich prac byłyby doskonałe koncepty do modelowania 3d.

Napisano

bardzo fajne:) jedyna rzecz ktora mnie zastanawia to ilosc kolan u tego stwora i to jak sie to cos musi smiesznie poruszac :)

Napisano

No super to wygląda na zbliżeniu! Jestem pod dużym wrażeniem :)

Pozdro

Napisano
podoba mi sie wszystko, moze poza oczami ptaka i kolanami

jak dla mnie to kolana wygladaja wysmienicie ;) "spodnica ?" tez niczego sobie :D

po prostu cudenko i tyle ;)

powodzenia

pozdro