Anonymous Napisano 5 Sierpień 2003 Napisano 5 Sierpień 2003 Witam! mam taki problem w 3ds max4 : gdy uzywam sterownika heidi software wszystko dziala sprawnie lecz gdy uruchomie maxa z obsluga opengl lub direct3d (tu zupelna kicha - na kazdym viewporcie jest straszny sajgon, nie widac nawet grida, mimo ze projekt jest calkowicie pusty, czysty) to po kilku minutach program traci kontakt z rzeczywistoscia (tzn. nie odpowiada) i trzeba go zamknac gwaltem. Prosze o pomoc! Windows? Sterowniki?? Karta??? Czego uzywam: Win98, Gforce4mx440, najnowsze detonatory (44.03), Amd2000Xp+, 256 ddr. HELP!
rebuzz Napisano 5 Sierpień 2003 Napisano 5 Sierpień 2003 nie wiem napewno.....ale zmien sobie windows.........nie zebym mial cos do win98......ale....hmmm....no nie wiem......ja na xp nie mam takich problemow.......[piwo]
Anonymous Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Napisano 5 Sierpień 2003 Dzieki! :P A moze ktos spotkal sie juz z takim problemem i potrafi mi pomoc? Nie usmiecha mi sie instalowac tego badziewia. A nie daj boze to takze nie pomoze i wtedy to dopiero bedzie kaplica! A wiec: [pomocy]
mORPH Napisano 5 Sierpień 2003 Napisano 5 Sierpień 2003 Zmien system na 2000 z Sp 4 . Maxa na 5.1,a stery na Soft Quadro i tyle! bedzie chodzic jak burza
Barył Napisano 5 Sierpień 2003 Napisano 5 Sierpień 2003 Witam.Zainstaluj sobie direktX 8.0 i powinno byc dobrze (przynajmniej u mnie jest dobrze bo tez jak biore na opengl tom i sie tak kaszani) a jak nie to rob pod tym co robisz...
Anonymous Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Napisano 5 Sierpień 2003 Dzieki za podpowiedzi. Niestety z Directem juz probowalem, nie w tym tkwi problem. A pracuje sie na softwerze tragicznie poniewz strasznie znieksztalca textury! Co przy modelingu z blueprintow jest prawdziwym koszmarem! Ehh.. :( Dzieki raz jeszcze za podpowiedzi!
uncle Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 na 90% to wina windowsa:) walnij sobie win2k albo winxp i nie bedzie problemow:) na 98 mialem podobne problemy
Rekomendowane odpowiedzi