Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! mam taki problem w 3ds max4 : gdy uzywam sterownika heidi software wszystko dziala sprawnie lecz gdy uruchomie maxa z obsluga opengl lub direct3d (tu zupelna kicha - na kazdym viewporcie jest straszny sajgon, nie widac nawet grida, mimo ze projekt jest calkowicie pusty, czysty) to po kilku minutach program traci kontakt z rzeczywistoscia (tzn. nie odpowiada) i trzeba go zamknac gwaltem. Prosze o pomoc! Windows? Sterowniki?? Karta???

Czego uzywam: Win98, Gforce4mx440, najnowsze detonatory (44.03), Amd2000Xp+, 256 ddr. HELP!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem napewno.....ale zmien sobie windows.........nie zebym mial cos do win98......ale....hmmm....no nie wiem......ja na xp nie mam takich problemow.......[piwo]

Napisano
  • Autor

Dzieki! :P A moze ktos spotkal sie juz z takim problemem i potrafi mi pomoc? Nie usmiecha mi sie instalowac tego badziewia. A nie daj boze to takze nie pomoze i wtedy to dopiero bedzie kaplica! A wiec: [pomocy]

Napisano

Zmien system na 2000 z Sp 4 . Maxa na 5.1,a stery na Soft Quadro i tyle!

bedzie chodzic jak burza

Napisano

Witam.Zainstaluj sobie direktX 8.0 i powinno byc dobrze (przynajmniej u mnie jest dobrze bo tez jak biore na opengl tom i sie tak kaszani) a jak nie to rob pod tym co robisz...

Napisano
  • Autor

Dzieki za podpowiedzi. Niestety z Directem juz probowalem, nie w tym tkwi problem. A pracuje sie na softwerze tragicznie poniewz strasznie znieksztalca textury! Co przy modelingu z blueprintow jest prawdziwym koszmarem! Ehh.. :(

Dzieki raz jeszcze za podpowiedzi!

Napisano

na 90% to wina windowsa:) walnij sobie win2k albo winxp i nie bedzie problemow:)

na 98 mialem podobne problemy