Napisano 24 Luty 200619 l Heyah, zna ktos poprawne (realistyczne) ustawienia materiału krwi, znaczy jakie mają byc ustawienia IOR np. itp...
Napisano 24 Luty 200619 l raytrace: bez refraction, sam reflect - fallof. pamiętaj też, że krew jest specyficzna i różnie się zachowuje w róznych scenach. inaczej na drewnie a inaczej na metalu. poza tym krew nigdy nie jest jednolita: np krew z opłucnej to tylko pęcherzyki (wtedy jest sens dawać refract), zaś ciemnoczerwona krew z tętnicy udowej to zwykły lekko gęstawy płyn. Experymentuj
Napisano 25 Luty 200619 l tweety ty napewno grafikiem jesteś?? Bo mi tu zalatuje panem doktorem :) ja mogę jedynie dodać że czym starsza krew to bardziej brązowa i mniej świecąca, przed skrzepnieńciem prawie czarna, no i zalezy czyja krew chcesz robić. Człowiek ma "krwisto" czerwoną, a np. krowia jest prawie czarna. Mowa o dużych ilościach :) pzdr
Napisano 25 Luty 200619 l Autor A własnie tak propo, u mnie SSS nie działa, robie wszystko tak jak napisali w tutkach i nadal nic ;( Ale THX :) P,S. A jakie ustawienia speculara będą dobre?? Pozdrawiam.