@seba@ Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 Prawdopodobnie jest to blache pytanie, ale chodzi mi o przywrocenie danego obiektu do stanu pierwotnego tj. usuniecie z niego zadanego wczesniej materialu? Mam nadzieje ze pomozecie. Pozdrowki
rebuzz Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 hmm....no zrob tak: w material editor....zaznacz nowa kulke.....ktora nie ma nadanej textury....i przypisz ja obiektowi............o to chyba ci chodzi........
Kris_R Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 Pobierasz materiał z obiektu pipetką w edytorze matriałów... wcikasz taki czarny krzyżyk i zaznaczasz, że chcesz wywalić materiał zarówno z edytora jak i ze sceny... fini
@seba@ Napisano 6 Sierpień 2003 Autor Napisano 6 Sierpień 2003 Wielkie dzieki! Wszystko Ok! Ale wowczas do obiektu przypisuje sie default material, mnie to wystarczy, ale czy jest jakis sposob aby calkowicie go wywalic, aby obiekt mial kolorek taki jak przy edycji, przed nalozeniem jakiegokolwiek materialu.
rebuzz Napisano 6 Sierpień 2003 Napisano 6 Sierpień 2003 no to jak juz nalozysz default material to po prostu zmien kolor na jaki chcesz..........[piwo]
dreda Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 hi! :] w menu utilities po wciśnięciu guziczka more na liście znajdziesz coś takiego jak UVW Remove :] następnie zaznaczasz obiekt, z którego chcesz wywalić materiał i klikasz guziczek Remove: Materials ( wytłumaczone troszkę łopatologicznie, ale mam nadzieję, że skutecznie i trafnie :] :D ) ... a teraz wracam do renderingu... [cfaniak]
@seba@ Napisano 9 Sierpień 2003 Autor Napisano 9 Sierpień 2003 Stokrotne dzieki!!! Wlasnie o to mi chodzilo, tyle sie naszukalem tej funkcji... ,a jednak jest! Pozdrowki!
Rekomendowane odpowiedzi