Napisano 27 Luty 200619 l tak jak w temacie : Osobiscie mam za malo ramulca zeby to dobrze przetestowac, program robi u mnie gigantycznego swapa, dlatego czas u mnie rosnie w nieskonczonosc. Duzo osob zaklina sie ze to dziala u mnie za dlugo (czekalem 5min) i wylaczylem. http://amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=10248 download : http://www.icpnet.pl/~tomekpawlak/kgb/pl/download.php Wydaje mi sie ze nie ma tam zadnego wirusa etc przynajmniej u mnie nic nie wyskoczylo, a ostroznosci nigdy za wiele. Dodam tylko ze program napisal polak. wrzucam scrina z officem 500 mb spakowanym do 1,4 mb ;) niestety nie moge podac tu do niego linka bo bym dostal +b ;) co wy na to ? :) jezeli ktos ma ochote przetestowac i powrzucac kilka scrinow bylo by milo. Acha i chyba nie ma sensu probowac kompresowac cos co jest skompresowane : mp3, jpg, etc
Napisano 27 Luty 200619 l Brzmi to zupełnie nieprawdopodobnie, ale pamientam czasy kiedy klołem mp3 jako jakies herezje, nie wierząc że to mozliwe, myśle że ramu mi nie braknie wiec sprawdze w wolnej chwili.
Napisano 27 Luty 200619 l sempron 2gh, 512mb, kompresja minimalna, pliki instalacyjne programu, kilka podfolderów :) pozdrawiam.
Napisano 1 Marzec 200619 l Do spakowania wybrałem folder gry w którym jest po trochu wszystkiego hm... ...na chwile obecną nie jest on u mnie stabilny i wywala sie w trakcie. Szybki też nie jest na pewno :| prawie 5 godzin na spakowanie 322 MB no nie wiem liczy tylko 1 rdzeniem mieląc nim jednak na max. Wykozystanie ramu na poziomie 800-850 MB widzę że to zależy od wielkosci obrabianego pliku i stopnia kompresji hm...może więc do maxymalnej kompresji opuszcze maxa i kilka innych aplikacj żeby miał cały ram do dyspozycji em takale nie teraz. Na najwyżeszej kompresji wymieka i wiesza sie niemal natychmiast...później sprawdze bez równoległej pracy w maxie. Na bardzo dobrej proces ruszył i jest stabilny zobaczymy wynik... rar skończył juz dawno na 178 MB (1min 27sec)... ...okrozeznanie masie tak przerywam proces na 75% po 2 godz 57 min mając archiwum wielkości 117,8 MB. Jak dla mnie to jest dobry paker pod kilkoma warunkami: - Nudzi ci sie i nie wiesz co ze soba zrobić - Wybywasz na wakacje nie wyłanczasz kompa - Masz szafe procesorów i zawsze marzyłes żeby je jakoś wypróbować - Nie potrzebujesz plików które pakujesz - masz łoncze po zwykłym kablu, na zwykłym modemie w znanej polskiej sieci telefonicznej ;) i chcesz cos wysłać kolegom z za oceanu - kompresujesz pliki pisane przez MS ;) niektórzy wiedzą co pisze bo znają lepiej ich produkty. Kompletna pomyłka moim skromnym zdaniem Gdzie tu logika, w czasie rozpakowywania instalki z płyty, mozna by majac łącze dsl co jest doś powszechne chciałem zauważyć pobrać to kilka razy ze strony prodycenta nie mielac kompem pół dnia i mając go do dyspozycji. Genialna prostota kompresji MP3 polega na bezpośredniej dostępności danych. CZY KTOŚ JESZCZE PAMIENTA ZNACZENIE SŁOWA OPTYMALNY Ej z jakiej płyty istalka, trzeba w laptopach na nowo flopy zakładać... ...no bo naj mniejszy cd ma chyba 190 mb - pytanie czy użytkownikowi nie zabraknie zasobów by to rozpakować. Mamo wysyłam ci zdjecia ze ślubu a ale masz przecież jeszcze to stare pentium 75 wiesz co to wezme je ze sobą jadac na swięta bedzie 2 razy szybciej i pewniej. Tato kupiłem samochód ma 40 000 koni mechanicznych ale nie przyjade bo najpierw pali gumy a później nawija aswalt na oś. Ludziska to jest fajny projekt ale akademicki !! włożyć go można tylko miedzy książki tuz obok dyplomu i smiać sie z tego za lat 10. Przykre to ale w przyrodzie nie ma nic za darmo i tu nikt fizyki nie przeskoczył, mp3 jak wiecie tez bazuje na progu słyszalnosci przeciętnego zjadacza chleba i opcina info więc defakto przełom to był tylko w mysleniu - optymalizacja i tyle. OK kończe i wracam do modelowania sceny chce wreszcie zamknąc tego wipa. Kurcze szkoda dobrze sie zapowiadało.
Napisano 7 Marzec 200619 l ziom... 1,4mb 439mb? no sorry ale to muszsi porzerac "zasoby kompa"... swoja droga to tak jak rendering:D...hehe a tego nikt sie nie czepia:P... no nie wliczajac zarnistosci maxwella:P
Napisano 7 Marzec 200619 l dziala dziala ale nie chce mi sie 9h czekac (jak xeav) ;) musza cos z czasem zrobic