tpiatek Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Witam. Zastanawiałem sie w jakim dziale zamieścić ten temat ale doszedłem do wniosku ze w "Oprogramowaniu" będzie zbyt ogólnie, w razie czego prosze o przekierowanie i przepraszam. Chodzi mi o jakiś program do edycji bądź do tworzenia tekstur .. najlepiej darmowy i prosty jak na początek. Jeżeli ktoś zna jakiś dobry program prosze o podzielenie się wiedzą :) Pozdrawiam
rowr Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 hehe photoshop ???i kazdy inny 2d :) a inne to zbrush gdize mozna normal mapy sobie robic alebo body paint...
piotrek Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Gimp jest darmowy - wielu uważa, że dorównuje Photoshop'owi.
Chalek Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 jest jeszcze na przyklad Pixel, pewnie jak poszukasz znajdziesz sporo darmowych programow o wiekszych lub mniejszych mozliwosciach, ale chyba GIMP z photoshopopodobnych bedzie najlepszy. W sumie do robienia tekstur to dosc dobry jest program pod tytulem aparat cyfrowy :]
tpiatek Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 Program Texture maker to własnie coś takiego o co mi chodziło ale i tak myśle nad rozpoczęciem nauki PSa... Dzięki
kannu Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 serwusik :) jest jeszcze program do malowania teksturek bezpośrednio po obiekcie 3D - Deep Paint 3D , oraz jegoodpowiednik Body Paint od maxona. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi