Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Stworzyłem wizualizacje kuchni i mam problem.

Scena jest zbyt ciemna i nie moge sobie z nią poradzić.

Dla ułatwienia poniżej przedtawie mój problem:

Vray lights w oknach mają po 30 mult.

kuchnia162mm.jpg

swiat322a6wi.jpg

ustawieniarenderingu19xt.jpg

ustawieniarenderingu22cv.jpg

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 988
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie jestem pewien bo sam mam problem z oswietleniem sceny.... z tym ze ja mam problem z kolorami ... mebli....zabardzo przejmuja kolor otoczenia...i z cieniami.. ale nie wazne co do twojego problemu to moze spróbuj zwiekszyc multipler w primary bounces np na 1.5 i w góre... ... moze to pomoze pozdro!!

Napisano

kolor skylighta nie ma być biały tylko lekko błękitny (na lightcontest czesto wspominalem) a kolor directlighta lekko beżowy (jakies 10 w poziomie saturacji wystarczy)

i zamiast bawic sie dark multiplierem to ustaw go spowrotem na 1 i w secondary multiplier przy lightmapie daj 1,0 a nie 0,8

ot cala filozofia

Napisano

Marcin ma racje. Poza tym zobacz jakie male sa okna w tej kuchni, teraz wyobraz sobie, ze jestes w tej kuchni na prawde i robisz fotke. Po prostu przez takie male okna, na dodatek tak nisko wpada malo swiatla co jest naturalne. Tak na marginesie: mysle, ze w AA moglbys spokojnie dac -2,2 i nie zauwazysz duzej roznicy w renderingu, a szybciej bedzie szlo.

kondrad: jesli meble za bardzo przejmuja kolor otoczenia to mozesz zmniejszyc saturation w zakladce GI.

Napisano
  • Autor

Witam.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Tylko zastanawiam sie czemu wiekszość upomina mnie za modele a nie pomaga rozwiazać problem z oswietleniem :)

Napisano

albo zapisz render do hdr lub 32 bitowego tiffa, sobie pojezdzisz suwakami i ustawisz ekspozycje itd.