Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem z ustawieniem nazwy komputera(maszyny). Po zainsalowniu pyta sie mnie o nazwe sprzetu, wpisuje to co znalazlem w panelu "system" w zakladce "nazwa komputera", naciskam "test" i d... nie moze odnaleźć takiego sprzetu... :(

Może ktoś z was miał taki problem?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm klikasz prawym klawiszem na moim komputerze, właściwości, nazwa komputera(zakładka), Pełna nazwa komputera - xxx-5302e6c843g - to kopiujesz czy opis komputera ?

Napisano

spróbój localhost. a gdzie to wpisujesz, w spm license ?

Napisano
  • Autor

hindus - wpisuje nazwe komputera (ta co ja sam nadalem instalujac windowsa)

xeav - chdzi Ci o to zeby wpisac wyraz "localhost"? tak tez prubowalem i nic.

Gdy uruchamiam xsi po zainstalowaniu wyskakuje okienko w ktorym jest napisane cos w stylu: "non corect ascii carater" czy jakos tak.

moze napiszcie dopkladnie krok po kroku jak instalujecie softimage'a i spm license. zdaje sie ze powinienem tez najpierw usunac informacje o nim z rejestru - tylko nie wiem jak

dzieki za pomoc

Napisano

Ale macie pisownie. Niech was....

Panie chińczyk, tu chodzi o to że pewnie nazwałeś komputer po Polsku (ze znakami Polskimi).

Ascii character znaczy bez "ęąóźżł" i tak dalej.

Ścieżka do folderu user 'a też nie może tego zawierać.

Bez tego nie ruszy. Miłej zabawy.

Napisano
  • Autor

wiedzialem ze Ascii to kod tekstowy - nie wiedzialem tylko ze nie obsluguje polskich znakow.

juz wszystko dzial - wielkie dzieki

Napisano

Witam, podepne sie pod stary watek bo mam ten sam problem.

Podczas koncowki instalacji pyta sie o SPM licence server.Wpisalem chyba wszystkie mozliwe opcje i nadal oblewam Test.Ale moze sie myle? Co 3ba wkleic w to pole? Zadna nazwa nie polskich liter.

Z gory dziekuje