dyonizoss Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 hejka all. moja 1 ( w zasadzie druga-pierwsze były boxy :)) próba uzyskania efektu DOF w maxwellu. wzorowałem sie na renderze, równiez wykonanym w maxwellu, który mozna znaleźć na jakims tam maxwellowym forum (wystarczy wpisac piano render w google, wybrac grafike i powinno sie pokazac ;)) do ideału brakuje sporo, jednak mnie efekt zadowala. jeszcze raz wielkie dzieki dla Hindusa za instruktaż :) PoZdRo!!! wersja z lepsza rozdz. http://img162.imageshack.us/my.php?image=piano14pq.jpg
KdeZoo Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 całkiem fajnie wyszło. Nie znam maxwella ale własnie testuję DOF w vrayu i strasznie długo się to robi :) Możesz podać ile masz trójkątów, jakie oświetlenie i ile czasu się renderzyło to piano?
piotrek Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Wydaje mi się, że lepiej byłoby, gdyby klawisze na pierwszym planie były widziane ostro. Mogłeś jeszcze podbić sampling :) Fajny model. KdeZoo - maxwell nie baczy na ilośc trójkątów w scenie.
dyonizoss Napisano 11 Marzec 2006 Autor Napisano 11 Marzec 2006 dzieki za kom. jeżeli chodzi o blura, to rzeczywiscie lepiej by było gdyby wyeksponowac blizsze klawisze, ja chciałem wyostrzyc na klawiszach przy napisie (nazwie) pianina oraz na samej tej nazwie, jednak poszło chyba nieco dalej. jezeli chodzi o czas renderu to było jakies 10 h ;/ maxwell wymaga czasu,nie pamietam niestety jaki sampel osiagneło... osiwetlenia w scence to 2 plany emittery,jeden na custom, drugi na cool white, sky dome właczone. to chyba wsio :)
Derfalon Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 cool. ładnie choć dof mogłaaby być troszkę większa. naprawde jest płyciutka. fajny materiał miedzi/ mosiądzu (niepotrzebne skreślić) :)
piksar Napisano 18 Marzec 2006 Napisano 18 Marzec 2006 zgadzam się z mintrill-em ale i tak mi się podoba
Rekomendowane odpowiedzi