Balas Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Bo krotkiej przerwie powracam do grafiki 3D :] Tym razem sproboje zrobic swoj pokuj. Biurko juz prawie gotowe, zostal tylko szuflada pod klawiature i nozki. Drzwiczki robione sa splainami (krzywe beziera) + bavel i mam pytanie: jak zwiekszyc ilosc poly na krzywej? bo troche kanciato to wyszło :( PS. Bazy nie koncze bo cos spieprzylem z proporcjami i bym musial od nowa robic :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 czekam na update'y, nie jest zle, render troche slaby i w niektorych miejscach zagescilbym siatke, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Na takim sprzęcie to włączył bym GI i Final Gather w MentalRay'u.. co do tej krzywej tododałbym werteksy i poprzesówał łagodnie.. albo Chamfer z meshsmooth... ile czasu miałeś tą przerwę?\ pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 Od lutego (cos kolo polowy :P ) nie wlaczalem maxa x] Ide modelowac, a chyba juz tak zostawie bo z daleka az tak nie widac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 Narazie tyle :P jeszcze dzisiaj pomecze 2 prowadnice :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 No to maly update - szafa :] Render troche for fun :P Dzisiaj sie troche bawilem renderowaniem i o to co mi z tego wyszło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Modele mogą być... te kolory na szafie i kawałku biurka co widze to zostaną czy dasz jakieś tekstury? Właczyłeś FinalGather? chyba jest wyłączony a tak to by ładniej wyglądało. pozdrrawiam..czekam na updade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 Te kolory to tylko for fun :] FinalGather'a nie wlaczalem, GI tez nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 polecam włączyć GI, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 po tym co wrzuciłeś tam w pierwszym poscie oceniam że proporcje leżą.. i kwiczą :). Otwór jeśli to na drzwi to jest zbyt wysoki do biurka.. pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 Proporcje nie leza bo wszystko jest jak w rzeczywistosci :P Tam gdzie wneka to bedzie okno balkonowe, jeszcze nozki dorobie (bo nie ma) i bedzie wtedy OK :] Jak narazie to latam po pokoju z miara i wrzucam wymiary to maxa :] polecam włączyć GI, pozdr Pomysle :P ale wtedy mi sie dlugo renderuje a roznicy prawie nie wiedze :( Tam na dole beda szufladki :] (po lewej i po prawej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Zna ktos strony z dobrymi teksturami drewna ? (na biurko + panele ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 http://www.mayang.com/textures/ powinno byc ;] zycze powodzenia ladnie sie zapowiada;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Pomeczylem troche materialy (drewno) i takie cos wyszło: Jak uzyskac bardziej realistyczny efekt ? (chodzi mi o ustawienie swiata i materiału a nie samego rendera) Ja uzylem tylko bumpa i reflection :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Narazie odpoczywam od mebli i ucze sie czegos nowego :P Zaczalaem robic myszke: Siatka: A tak to wyglada w rzeczywistosci: http://www.action.pl/photo/newsy/2005/06/mysz_a4tech_swop3_czarna.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Jesli nie planujesz jakichs mega zblizen to nie przesadzaj z dokladnoscia. Dopoki wyglada dobrze nie musi byc dobrze zrobione ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 17 Marzec 2006 Autor Share Napisano 17 Marzec 2006 Ja robie ten pokoj zeby sie czegos nauczyc :P wiec jak mam okazje to staram sie odwzorowac dokladnie :] Lepiej powiedzcie czy dobrze robie czy zaczac od nowa myche x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 Update ;] Troche ciezko mi idzie bo nie mam widoku z boku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Jest dobrze. Brzeg troche kanciasty, ale kawalek dalej i juz nic nie bedzie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 Daje sobie spokoj z ta myszka :/ jakos mi nie wyszła ;] (duzo krzywego, i wogole nie zapanowalem nad MS :P) sprobuje moze pozniej kolejnego podejscia, ale ta juz tak zostawiam i biore sie za cos innego ;] (chyba gitare ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 No ciekawie wychodzi... Bardzo interesująco. Fajne masz biórko. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 (gryf -> MS nalozony na splajna xP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 Teraz "tylko" progi, klucze, struny itp :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 zj****s gitare maksymalnie :/ Proporcje leza(wez moze sobie linijke i zmierz jakie faktyczne wymiary ma twoja gitara), najgorzej wyszlo pudlo rezonansowe. W sumie moge sie mylic, dlatego dla ewentualnego sprostowania wrzuc zdjecie tej gitary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 23 Marzec 2006 Autor Share Napisano 23 Marzec 2006 A wlasnie ze z linijka ja robilem :P Jeszcze raz zmierze i zobacze ale chyba all is OK http://www.hammeronguitars.co.za/images/ad870.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 23 Marzec 2006 Autor Share Napisano 23 Marzec 2006 A wlasnie ze z linijka ja robilem :P Jeszcze raz zmierze i zobacze ale chyba all is OK http://www.hammeronguitars.co.za/images/ad870.jpg EDIT zmierzylem i sie wszystko zgadza... moze to wina perspektywy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 23 Marzec 2006 Autor Share Napisano 23 Marzec 2006 Dorobilem progi i poprawilem gryf (koncowke) Edit: Nie wiem czemu ale dodaje mi posty 2 razy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 23 Marzec 2006 Autor Share Napisano 23 Marzec 2006 Dorobilem progi i poprawilem gryf (koncowke) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 Kolejny maly update :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 heh bylo zrobic elektryczna :P co se bedizesz jak se mozesz co nie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 Tyle ze na elektryka nie mam x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Wiem ze piekne to nie jest ale jak na pierwszy samochod... ocencie sami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Ktos mi powie czemu nie widze nowych postow (a sam dodalem) i nie moge zmienic tematu ? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illuvatar Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Gitarka??? Hmmm, całkiem całkiem, ale mam jedno zastrzeżenia- gryf jest tak wąski, że można sobie łapy pociąć, a tak poza tym to bardzo dobry projekt, proporcje zachowałeś dobre, bo gry jest mniej więcej tej samej długości co pudło rezonansowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 o wątek idzie kontynuowac :) Prosilbym moderatorow o polaczenie moich tematow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 http://img397.imageshack.us/my.php?image=fotowideo0110cw.jpg http://img318.imageshack.us/my.php?image=fotowideo0127fu.jpg http://img489.imageshack.us/my.php?image=fotowideo0222bi.jpg http://img475.imageshack.us/my.php?image=fotowideo0235yx.jpg http://img469.imageshack.us/my.php?image=fotowideo0245qw.jpg masz tu linki do tych zdjec o których ci mówilem mam nadzieje ze sie przydaja jak co to pisz jeszcze jakbys potrzebowal jakis zdjec, przeciez to nei koniecznie musi byc sprzet taki sam jaki masz w domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_kaczka Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 Hehe sam robilem ten samochód z tutoriala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi