Napisano 17 Marzec 200618 l Witam Postanowiłem, że zabiorę się za swój pierwszy pojazd w Rhino.Na warsztat poszedł samochód dość nietypowy.Jest to modyfikacja Viper'a o nazwie Defender.Może niektórzy słyszeli o serialu pod tytułem "Viper" gdzie ten samochód "występował":) Z dokładnym odwzorowaniem szczegółów może być problem gdyż znalazłem mało zdjęć w dobrej rozdzielczości. Plany zrobiłem na podstawie tych dostępnych w sieci.Niestety musiałem wiele rzeczy narysować na nowo łącznie z górnym rzutem. Samochodzik wygląda tak: http://timendus.student.utwente.nl/~gijsbert/viperdefender1.jpg A niżej pierwsza próba stworzenia koła
Napisano 19 Marzec 200618 l filet, filet i jeszcze raz filet, najpiękniejsze co w rhino a Ty tego nie uzywasz:P ale jak go zrobisz ładnie to bedzie respekcik, niegdyś moj ulubiony pojazd
Napisano 19 Marzec 200618 l Autor Witam Pomajstrowałem trochę przy przednim zderzaku.Starałem się go tworzyć bardzo dokładnie.Brakuje tu trochę rzeczy ale nad nimi pracuję.Oczywiście render jest poglądowy więc nie nabijać się ze mnie:)Chciałem sprawdzić czy prawidłowo pokazuje odbicia i czy jest prawidłowa siatka.
Napisano 19 Marzec 200618 l Storm widze ze chcesz mi zrobic konkuręcje :P - zartuje - ale jak narazie całkiem niezle ci idzie i mam nadzieje ze go ładnie wymodelujesz :] Pozdro i dawaj kolejne upki :D powodzenia :]
Napisano 20 Marzec 200618 l Autor Kolejny mały update...Dokończyłem robić przedni zderzak.Wydaje mi się, że już jest dobrze.
Napisano 26 Marzec 200618 l Samochod jak samochod, kolka ma to pojedzie, ale zaciekawila mnie mysl Derfalona, jak wprowadza dream scaning do maxa to bedzie cienko, koniec modelingu na bani :) a o pracy w maxie po zajeciach z mechaniki i topologi to wogole mowy nei bedzie, szczegolnei jak sie na analizie macierze wielowymiarowe przerabia, no chyba ze ktos zamowi abstrakcje i nie blue screenow
Napisano 28 Marzec 200618 l Autor Przedstawiam kilka dni roboty:)Słabo to idzie ze względu na bardzo mało referek.Ale nie poddaję się... I takie małe pytanko do Was.Czy modelując samochód trzymacie się dokładnych wymiarów,szegółów itp. czy pozwalacie sobie na małe odchyłki w stosunku do orginału??? vv3k70r-->takie rozważanie to nie w WIPie:) ale osobiście to wolałbym nadal mieć myszkę i klawiaturę:)
Napisano 31 Marzec 200618 l Autor Kolejny update... Jak na razie nie potrafię się wewnętrznie sprężyć, więc na kilka dni dam sobie spokój z tym modelem. Muszę nad nim trochę pomyśleć bo ciężko mi idzie to tworzenie samochodu.
Napisano 31 Marzec 200618 l Zaczynasz bardzo ładnie. Nawet lakier jest przyzwoity. Poczakmy na dalsze efekty to powiemy więcej. Ale na razie super.