Napisano 18 Marzec 200619 l Witam. Od kilku dni bawie sie w tworzenie scenki z pokojem i dziś rano pojawił się problem ponieważ gdy renderuje to efektem jest scena z krawędziami pogrubionymi tzn. wszystkie krawędzie obiektów .. mebli .. stają się grube i czarne. Niewiem w czym problem .. wydaje mi sie że coś nieopatrznie zaznaczyłem .. w kazdym razie efekt ten jest nie porządany. Pozdrawiam :)
Napisano 18 Marzec 200619 l Może masz włczone smothing groups na krwędziach, które powinny pozostać ostre?
Napisano 18 Marzec 200619 l Autor renderuje Vrayem .. a można by rzec że jednym ruchem wszystkie krawędzie zmieniły mi sie na tłuste i grube jak z filmu animowanego. Patrzyłem np. w blacie szafki pod TV i nie mam tu nawet dostępu do SG ponieważ zrobiłem to ze splie'ów .. Patrzcie nawet jak zrobiłem w tej samej scenie dwa boxy to sie zbajczyły krawędzie :/ .. wkurza mnie ten fx
Napisano 18 Marzec 200619 l Autor nie nie .. też takie bylo moje pierwsze skojarzenie ale nic z tych rzeczy. szkoda że dalej nie wiem czemu tak mi sie pokiełbasiło :/
Napisano 18 Marzec 200619 l Autor dzięki wielkie .. hehe .. VrayToon był problemem. Pamiętam już że sie w coś tam bawiłem nim. Pluje sobie w brode i dzięki :)