Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ten model wzorowałem na podstawie tuturiala, to są narazie moje początki w modelowamiu postaci. Moim zdaniem trzeba go jeszcze poprawić, i niebardzo wiem jak zrobić włosy. Udzielcie mi paru rad co do modelowania postaci i co sądzicie o moim modelu.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak na początek to nie jest źle. Oczywiście dobrze też niejest. Postać lepiej prezentuje sie w ubraniu niż be niego. Jest wiele błędów antomicznych... np. pierśi (kto mnie zna to wie że bardzo jestem wyczulony na tym punkcie). No i przedewszystkim głowa. Jest tak jaby troche alienowata. tu masz linka do dzału tutoriali z dobrej strony poświęconej właśnie modelowaniu http://www.subdivisionmodeling.com/forums/forumdisplay.php?f=3 strona jest po angielsku ale sądze że z wideo tutoriali mżna sie dużo nauczyć nawet jeśli sie nie zna dobrze języka.

A tu masz linka do dobrej strony z referencjami http://www.fineart.sk/

Reszte znajdzesz w naszym dziale z tutorialami.

No to teraz tylko czekam na dalszą prace z twojej strony. I życze powodzenia.

Napisano

hmmmmm niech zgadne tutek z Joen of Arc to widać ja osobiście też go robiłem i to był mój pierwszy tutek i praca ale odszedłem od niego i z aczołem robić własny model bazujac na wskazówkach z tego tutka :) co do wad za chuda wygląda jak patyczek koniecnie popatrz na fotki jakieś referencyjne. podobaja mi sie plecy choć niesą doskonałe :p popatrz na fotki i popraw Anatomie :) co do włosów to w tutku masz jak posługiwać sieshag hairem :p poczytaj :)

Napisano

NIe jast dobrze.

Proporcje nie z tego świata. Kobita ma krocze jak nie powiem kto :-)))

Na mój gust powinieneś zmniejszyć(przeskalować) od pośladków w dół i głowę. Piersie też nie za ciekawe.

Już 5 raz widzę kobitkę z tego tutoriala i każdy, model wygląda dokładnie tak samo hu... wniosek z tego taki że są słe referencje.

kip Łorking maj frend. Jest jeszcze szansa że da się ten model odratować. :-)

Napisano

jak na poczatek to jest bardzo dobrze,

jesli chodzi o pancerz to tradycyjnie jest jak z tutak-do bani, najchetniej pogonilbym czasem grafikow do muzeum zeby sie przyjzeli jak przez wieki doprowadzono te pancerze do doskonalosci, i co musi gdzie byc i jak wygladac zeby anatomia czlowieka sie w tym nie popsula,

dokladnei te same bledy sa w tutku JoanDarc

szczegoly odnosnie pancerzy i ich noszenia na gg, to nie jest serwis militarny dla uzytkownikow zlomu :)