eazy Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Witam, jeżeli chodzi o grafike 3D jestem baaaardzo początkujący. Mam pewnien problem podczas robienia tutka (trawa) ponieważ autor tutoriala pisze "Dodaj modyfikacje EditMesh do trójkąta i wybierz tryb Sub-Object aby zdeselekcjonować punkty." Nie mogę znaleźć ten tryb 'SUB-OBJECT'? :( Z góry dzikuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Widzisz napis 'Bend'? Jeśli jest przy nim '-' jesteś w trybie sub-object. W Twoim przypadku tam będzie editable poly lub mesh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 szukaj prosze to nie boli : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=24928&highlight=sub-object http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=19724&highlight=sub-object Sub-object to "poziom" obiektu, np. edge, face, polygon. Kliknij prawym klawiszem na obiekcie "editable mesh" lub "editable poly" i z menu kontekstowego wybierz sub-object -> i któryś z poziomów sposób xeava jest dobry - nie wiem czemu go chciał skasowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eazy Napisano 19 Marzec 2006 Autor Share Napisano 19 Marzec 2006 a taki cytat panowie, bo szukałem i nie znalazłem odp na forum "Scollapsuj modyfikacje w edit stack każdemu kłosowi trawy (Twoja scena będzie się renderowała szybciej jeśli to zrobisz i zajmnie to mniej miejsca na twardym dysku)." oto chodzi ze kłosy powinny sie zagiąć, czego nie robią :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Klikasz prawym klawiszem na to okienko , gdzie wyswietlają się modyfikacje i wybierasz collapse all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eazy Napisano 19 Marzec 2006 Autor Share Napisano 19 Marzec 2006 i tak właśnie robie a kłosy dalej są proste :/ po COLLAPSE powinny wyglądać tak a umnie wyglądają tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 jak pominiesz opcję collapse to nic się nie stanie... przynajmniej u mnie nic sie nie dzialo, bo ja ( w momencie kiedy robiłem ten tutorial ) nawet nie wiedzialem gdzie jest collapse, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Musisz mieć odpowiednią ilość podziałów w tym splinie.W tutku jest napisane, że przed utworzeniem musisz ustwić parametr steps na 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eazy Napisano 19 Marzec 2006 Autor Share Napisano 19 Marzec 2006 Musisz mieć odpowiednią ilość podziałów w tym splinie.W tutku jest napisane, że przed utworzeniem musisz ustwić parametr steps na 3. i właśnie o tym zapomniałem :) wielkie dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi