filoos Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Nurtuje mnie pewien problem. Czy mozliwe jest aby silnik od motorówki z funkcją motor napędzał tą motorówke na powierzchni water??. tak jak jest to w rzeczywistości?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vv3k70r Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 oczywiscie, musisz tylko zadac wodzie system objetosciowy czasteczkom wody i interackje ze sruba na kolizjach, da sie to zrobic w metaparticles, ale komputer co to moze policzyc w maxie (max nei do tego sluzy) to ja widzialem raz i to z daleka filos, wez TY normalnie zanimuj te motorowke ze ona sobei plywa, a sruba sie kreci i jedno z drugim ma tyle wspolnego co na kontrolerze animacji sobei w track view pomeczysz :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 filoos - musisz uswiadomić sobie, że w CG, a już zwłaszcza w animacji bardzo ważne jest znajdowanie bardzo prostych rozwiązań, które dadzą zadowalający efekt. Na dobrą sprawę, można wymodelować w tej motorówce silnik z wszystkimi wałami, cylindrami, tłokami i za pomocą cząsteczek napędzać tłoki, które pośrednio napędzą śrubę, która z kolei napędzi motorówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 filoos -> czemu sam nie sprawdzisz ? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoos Posted March 25, 2006 Author Share Posted March 25, 2006 sprawdzałem sprawdzałem, próbowałem ale nie wychodziło ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts