ferdynand Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Mam pytanie jak zrobic podczasz animacji zmiane kamer chodzi mi przykladowo w 50 klatce bylo widok camera1 a puzniej z 2 czy 3
piotrek Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Wyrenderuj osobno odpowiedniąlość klatek z poszczególnych kamer, a następnie zmontuj w jakimś programie. Jeśli masz maxa, to jest tam videopost, który umoliwia to, co chcesz zrobić.
Chalek Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 mozesz tez uzyc w maxie Rendering->Batch render, ale nie wiem dokladnie w ktorych wersjach on jest, a w ktorych nie
kannu Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 serwusik :) możesz tez uzyć jednej kamery , którą zrobisz poszczególne ujęcia - pamiętaj jednak wtedy o tym, aby klucze łączące poszczegolne sekwencje miały skokowy typ krzywej :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Chalek Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Kannu, niby mozna tak zrobic, ale jak bedzie w takim wypadku na przyklad z motion blurem? Wiem, ze to specyficzny przypadek, ale jednak chyba bezpieczniej stosowac bardziej uniwersalne metody.
kannu Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 serwusik chalek :) tak. z MB jest faktycznie problem- sam sie z tym meczylem. To co opisalem , jest rozwiązaniem bardzo skutecznym - aczkolwiek nie zawsze sie sprawdza :(. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Gość jagi Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 A słyszeliście o czymś takim jak video post ? :) Przy renderingu dodajecie wszystkie kamery, z których ujęcia mają być zrenderowane i odpowiednio ustawiacie je w czasie... Pozdrawiam :)
kannu Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 serwusik :) slyszelismy, oczywiście :) W pewnych specyficznych przypadkach VP sie przydaje. W specyficznych. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi