DoctorQ Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Szukałem na tym forum ale nie znalazłem. Mam gotowy projekt i chcę aby formatem wyjściowym animcji był Avi po alfie, chodzi mi o to że animacja bedzie umieszczona w filmie. Utknąłem na panelu ustawiania parametrów renderingu i nie widze tutaj takie opcji jak Alfa czy renderowaliscie już coś po alfie a jezeli tak to jak to ustawić ?
piotrek Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 Proponuję zamiast formatu wyjściowego avi, użyć TIFF lub TGA, które mogą przeznaczyć 8 bitów na kanał alfa.
DoctorQ Napisano 25 Marzec 2006 Autor Napisano 25 Marzec 2006 No tak ale ja potrzebuje miec animację w 1 pliku a nie w 3 tysiącach tifów. Nikt tego nie przerabiał ?
piotrek Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 O ile dobrze zrozumiałem, animację chcesz wsadzić do filmu, więc zaimportuj sekwencję 3 tysięcy plików do np. combustion, czy chociażby premiere i zrób tu co chcesz.
marq Napisano 25 Marzec 2006 Napisano 25 Marzec 2006 A czemu nie zrobisz maskowania tła??. To chyba dużo prostrze i szybsze by było...
Jaros Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Albo wyrenderuj film osobno, a alfę osobno (render elements) i użyj filmu z alfą jako maski w montażu.
Rekomendowane odpowiedzi