Napisano 26 Marzec 200619 l Mam problem jak zrobić realistyczną fizyke ludzi bo obiektów już wiem ale jak ludzi help????
Napisano 26 Marzec 200619 l Co rozumiesz pod tym pojęciem? Chodzi o rigg FX/IK czy już o samą animacje np. chodu?
Napisano 26 Marzec 200619 l physique? to sie klika physique i initialize na tym (no i tu mnie pewnei moderator zje jak nazwe co jest co i gdzie sie klika), no to tam sie klika a pozniej dlubie w envelope, a jak Ci chodzi o upadki do filmiku, to sobie policz na kartce i zanimuj wg tego, bo zeby max mial jeszcze liczyc fizyke, to trzeba sporego kompa ai tak wyjdzie srednio, lepiej nagrac motion capture
Napisano 27 Marzec 200619 l Jeżeli uzywasz maxa, to tam jest standardowy skrypt który tworzy ragdolle (może np. zrobić to z bipedem). Nazywa sie to rctRagdollScrypt.ms, wystarczy go odpalić i gotowe, ma prosty interface. Jeżeli chcesz zrobić ragdolla z bipeda, to przed uruchomieniem skryptu stwórz bipeda.
Napisano 29 Marzec 200619 l Autor Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić coś takiego że jest obiekt i ma fizyke havok i on spada wtedy gdy coś go dotknie bo mormalnie o zawsze obiekt spada pod pływem grawitacji a jak zrobić aby spadł to dotknięciu z inny obiektem????