hemi427 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 hej wam ... mam tylko dwa pytania: zauważylem ze wiekszości tutoriali do modelowania samochodów polega na tym żę gosc ma reczne rysunki auta z przodu,boku oraz góry a potem wtapia je w odpowiednie okno...więc teraz mam pytanie: czy mój koncept musze narysować w jednakowej skali w tych trzech rzutach oraz zwymiarowac go ..użyc do tego np. papieru milimetrowego?? wiem ze to juz pewnie kiedys bylo ale nie mogłem odnalezc tego na forum a jestem świeży:) Drugie pytanie: Myśle o użyciu alias studio tools...co o tym sądzicie? dlaczego nie ma nic wogóle o tym programie na polskich stronach o grafice?...przecież zagraniczne strony zachwalają go strasznie.... z gory dzieki za pomoc :)
polka dot Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 1. nie moosisz 2. dobry pomysl, ale na poczatek mozesz sie pogoobic :)
hemi427 Napisano 27 Marzec 2006 Autor Napisano 27 Marzec 2006 wiem że nie musze ale chodzi mi o to czy to jest dobra metoda?...jak Wy to robicie? Wiem że jest trudny ale efekty sa....:) ...rzuciłem watek na generalnych dyskusjach o moich pogladach na temat aliasa...zapraszam bo ciekaw jestem waszych wypowiedzi :)
Bzyku Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 alias jets switny ICEM jeszcze lepszy a gdzies pomiedzy imageware NX czyli alias to i tak nizsza pulka srednia rhino jets najprostsze i zarazem najslabsze ale zato cena jest bardzo niska jak na tego typu soft a reszta to juz inna bajka ICEM typowo czysto motoryzacyjny design ST i imageware do wszystkiego a dlacego niema nic na temat STka a co tu nawet ma byc jak sa dodawane do niego wszystkie materialy na temat modelowania powierzchniowego jak nie przegladniesz ani nie przestudiujesz tego to raczej marny twoj los a dodatkowo w zestawie jest DVD ze wszystkimi podstawami
Czorny Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 a ja sie tam studio toolsem nie umeim bawic wole Maxa ;]
Jaros Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 alias jets switny ICEM jeszcze lepszy a gdzies pomiedzy imageware NX czyli alias to i tak nizsza pulka srednia rhino jets najprostsze i zarazem najslabsze ale zato cena jest bardzo niska jak na tego typu soft a reszta to juz inna bajka ICEM typowo czysto motoryzacyjny design ST i imageware do wszystkiego a dlacego niema nic na temat STka a co tu nawet ma byc jak sa dodawane do niego wszystkie materialy na temat modelowania powierzchniowego jak nie przegladniesz ani nie przestudiujesz tego to raczej marny twoj los a dodatkowo w zestawie jest DVD ze wszystkimi podstawami O, ktoś Joycem poleciał, istny strumień świadomości, chyba najdłuższe zdanie na forum :)
hemi427 Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 halo panowie! :) czy moze mi ktos odpowiedziec co z tym przerysowaniem auta w trzech rzutach??
rowr Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 sciagnij sobie gotowe printy i juz co sie bedziesz meczyl z przerysowywaniem :)
Bzyku Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 w skali jak skali to mozna okreslic programowo ale w odpowiednich proporcjach wtedy jest poprostu latwiej no chyba ze chcesz sie bawic na zywca ukladajac w 3d ale pewnie zajelo by to o wiele dluzej niz z nawet kiepskimi printami
polka dot Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 napewno bedzie ci wygodniej modelowac na rzootach ale skoro to twooj koncept i masz go w glowie to spokojnie mozesz improwizowac, co? :D
Rekomendowane odpowiedzi